12 23 okt. '21

Vliegverbod voor zieke Gentse eregast

14 okt. 2010

John Barry betreurt zijn afwezigheid op zijn concert In een bijzonder hartelijke videoboodschap gericht aan het Filmfestival Gent in het algemeen en aan Jacques Dubrulle en Marian Ponnet in het bijzonder betreurt filmmuziekcomponist John Barry zijn afwezigheid op het aan zijn filmmuziek gewijde concert in Kuipke Gent. Wegens zijn frêle gezondheid mag John Barry op doktersadvies niet langer het vliegtuig nemen. Het concert zelf gaat uiteraard wel door, zo onderstrepen organisatoren Jacques Dubrulle en Marian Ponnet.

Zij brengen alle begrip op voor de situatie en weten uit eerdere contacten dat John Barry en zijn echtgenote vol verwachting en spanning uitkeken naar het concert in Gent. Namens het Filmfestival Gent en de meer dan drieduizend voorziene toehoorders hebben Jacques Dubrulle en Marian Ponnet hun wensen voor een goede gezondheid aan John Barry overgemaakt. John Barry heeft aan zijn collega David Arnold gevraagd om in zijn naam de hem toegekende Lifetime Achievement Award in ontvangst te nemen. Daarmee is de Bondcirkel trouwens rond. John Barry componeerde immers de muziek voor de eerste Bondfilms en David Arnold voor de jongste vijf Bondfilms. Het Brussels Philharmonic - het Vlaams Radio Orkest brengt op 21 oktober in Kuipke Gent een overzicht van John Barry's meesterlijke filmmuziek. Niet alleen zijn scores voor de Bondfilms komen aan bod maar ook die voor o.a. Out of Africa, Dances With Wolves en Midnight Cowboy. Dirigent is Nicolas Dodd, de naaste medewerker van John Barry en die al voor meer dan zestig films de muziek ofwel orkestreerde ofwel dirigeerde.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.