12 23 okt. '21

Vlaanderen verwelkomt nieuw gratis filmmagazine

P18jap3sj7p3nkjme23c5g1mc41
18 mrt. 2014

Het gaat goed met de Vlaamse cinema en niet enkel in de bioscoopzalen. Begin april krijgt het Vlaamse medialandschap er ook een gloednieuw én gratis filmmagazine bij. 'Vertigo' zal maandelijks in magazinevorm verschijnen, maar is ook het gelijknamige webportaal waar zowel het brede publiek als cinefielen hun gading vinden.

De hoofdredacteur is filmjournalist Steven Tuffin, onder meer bekend van zijn werk voor Zone 09 en Knack Focus. Volgens Tuffin was het na de succesverhalen van films als 'Rundskop' en 'The Broken Circle Breakdown' en de bijhorende internationale doorbraak van Matthias Schoenaerts en mogelijk binnenkort Veerle Baetens hoog tijd voor een nieuw Vlaams filmmagazine voor een divers publiek.

"'Vertigo' wordt iets waar zowel Piet Popcorn, Anja Arthouse als Erik Experiment aan hun trekken komen", zegt hij. "We focussen op drie pijlers: het papieren magazine, de website en events zoals avant-premières of lezingen."

Het maandelijkse magazine zal nieuws over het aankomende filmaanbod bevatten, maar ook interviews, achtergrondreportages en - uiteraard - filmrecensies. "Op dat laatste vlak kiezen we er wel voor om zonder sterrenquotering of iets dergelijks te werken, we vinden dat namelijk te beperkend én willen dat de lezer het hele artikel doorneemt", aldus Tuffin. Online zal 'Vertigo' dan weer dagelijks filmnieuws brengen, net als trailers en meer interactieve content via sociale media.

Het blad verschijnt vanaf 2 april elke eerste woensdag van de maand op 60.000 exemplaren die verdeeld worden op 160 diverse locaties zoals bioscopen, culturele centra en horecazaken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.