10 21 okt. '23

Vlaamse speelfilms winnen op Cinekid

Schermafbeelding 2017 01 11 om 1242 05 401
Nieuws 29 okt. 2019

Het speelfilmdebuut ‘Binti’ van Frederike Migom en de korte film ‘Provence’ van Kato De Boeck vielen in de prijzen op het Cinekid Festival in Amsterdam. ‘Binti’ won er de Cinekid Leeuw voor beste kinderfilm en ‘Provence’ de prijs voor de beste korte live-action film.

Cinekid is het belangrijkste kindermedia-filmfestival ter wereld. Kinderen en kindermedia-professionals komen jaarlijks in Amsterdam samen om er nieuwe content en trends te ontdekken.

‘Binti’, de openingsfilm van Cinekid, vertelt het verhaal van de 12-jarige Binti die ervan droomt om een beroemde vlogger te worden. Ze moet op de vlucht voor de politie want ze woont hier zonder verblijfspapieren. Binti probeert haar vader te koppelen aan de moeder van de 11-jarige Elias. De film ging in februari op het JEF-festival in wereldpremière en won er de prijs voor de beste speelfilm. Hij werd al op tal van internationale festivals vertoond en er ook onderscheiden.

In ‘Provence’ beleven Camille en haar oudere broer Tuur hun laatste vakantie als kinderen. De sfeerschepping in dit coming-of-age portret is subtiel en gelaagd en de regie van Kato De Boeck is ongewoon trefzeker. Vorig jaar won ‘Provence’ de publieksprijs van de studentenkortfilmcompetitie op Film Fest Gent. Op Leuven Kort werd het daarna de meest bekroonde korte film. Recent kreeg ‘Provence’ nog de Ensor voor beste kortfilm. Cinekid Amsterdam is de jongste onderscheiding bij het tiental dat Kato De Boeck al kreeg op internationale festivals.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.