10 21 okt. '23

Vlaamse films naar festival in Marseille

P1bijb43u01rd27v1ag21vfg1qkp1
Nieuws 14 jun. 2017

De experimentele documentaire ‘TREMOR – Es ist immer Krieg’ van Annik Leroy, die vorige maand op het Kunstenfestivaldesarts vertoond werd, gaat in internationale première op het filmfestival van Marseille. Samen met 14 andere films maakt ‘TREMOR’ kans op de Grand Prix van het festival. Daarnaast is de speelfilm ‘Hoe kamelen leeuwen worden’ van Lydia Rigaux in Marseille uitgenodigd voor ‘Ah, la musique’, een parallel programma dat focust op het gebruik van geluid en muziek in film.

‘TREMOR’ van Annik Leroy is een lichtgevoelige reis tussen herinnering en nachtmerrie. De film die bol staat van de referenties uit de kunstgeschiedenis krijgt vorm door de stemmen van dichters en gekken, van een moeder en van een kind. Het zijn bespiegelende gedachten, spontane vertellingen of pakkende getuigenissen. Ondertussen ziet de kijker plaatsen die niet met zekerheid gesitueerd kunnen worden maar waar de voortekenen van geweld voelbaar en de littekens zichtbaar zijn.

In haar speelfilmdebuut volgt Lydia Rigaux vier familieleden, Vincent, Renée, Alice en Robin, in hun drang naar vrijheid. In vier episodes gaan ze op zoek naar de kracht om te transformeren van het gewillige lastdier dat een kameel is naar een leeuw, een geest die vecht tegen valse waarden en die zo zijn eigen plaats en vrijheid vindt. De voornaamste rollen worden vertolkt door Els Deceukelier, Daan Stuyven, Fien De Bruyne, Delfine Bafor, Anemone Valcke, Isabelle De Hertogh en Baloji Tshiani.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.