10 21 okt. '23

Vlaamse films naar DOK Leipzig

Dok leipzig logo 2018 red
Nieuws 23 okt. 2019

Twee zopas op het voorbije Film Fest Gent vertoonde documentaires, ‘Night Has Come’ en ‘Erpe-Mere’ maken deel uit van het sterke contingent Vlaamse films dat op DOK Leipzig wordt vertoond.

De middellange documentaire ‘Night Has Come’ van Peter Van Goethem maakt deel uit van de Next Masters-competitie. De film gaat over een anonieme oude man die wakker wordt in een sanatorium. Door een virus lijdt hij aan geheugenverlies. Hij begint de echtheid van zijn herinneringen in twijfel te trekken. Voor zijn film gebruikte Peter Van Goethem amateurbeelden en beelden van zich in Brussel afspelende historische gebeurtenissen. Peter Verhelst schreef de dialoog die door Johan Leysen wordt voorgedragen. Guy Van Nueten geeft met zijn muziek een extra laag en diepte aan de film. Grégoire Verbeke zit met zijn ‘I feel your eyes’ eveneens in de Next Masters-competitie.

‘Erpe-Mere’ van Noemi Osselaer neemt in Leipzig deel aan de internationale kortfilmcompetitie. In haar KASK-afstudeerproject geeft ze op een creatieve manier haar gevoelens weer nadat ze in een bizarre droom het gevoel had zich te midden van een ontploffende ster te bevinden. Naast de schoonheid van het beeld valt het door de klank en muziek gedreven ritme van de film op. Een en ander was goed voor een speciale vermelding bij onze studentenkortfilmcompetitie. In Leipzig krijgt Noemi Osselaer het gezelschap van Antoine Fontaine die voor zijn ‘Insectopedia’ vorig jaar een eervolle vermelding kreeg van de VAF-Wildcards-jury.

Daarnaast zijn de Vlaamse coproducties, ‘De kleine man’, ‘Tijd en de Troubadour’ van Ineke Smits en ‘L’extraordinaire voyage de Marona’ van Anca Damian uitgenodigd op een van de belangrijkste Europese festivals voor documentaire en animatie. De 62ste editie loopt van 28 oktober tot 3 november 2019.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.