10 21 okt. '23

Vlaamse animatie gaat naar Annecy

Gallery images paniek 2
Nieuws 30 apr. 2019

Het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy besteedt dit jaar aandacht aan het vijftienjarig bestaan van de Mechelse studio Beast Animation en selecteerde de animatieproducties ‘Birthday’ en ‘The County Fair’ voor de competitie.

Het animatiefilmfestival heeft dit jaar plaats van 10 tot 15 juni en de geselecteerde producties maken deel uit van voor de televisie bestemde reeksen. ‘Birthday’ komt uit de reeks ‘Vos en haas’ en is een doldwaze en tot de verbeelding sprekende serie over een verrassende groep dieren die samen in een bos leven. Hun avonturen zijn gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Sylvia Vanden Heede. Het Vlaams-Nederlandse duo Tom Van Gestel en Mascha Halberstad voert de regie. Eric Goossens van Walking the Dog treedt op als Vlaams coproducent.

In ‘The County Fair’ uit de reeks ‘Paniek in het dorp’ slagen Cowboy en Indiaan na hard werk en zelfopoffering voor hun schoolexamens. Paard bezorgt hen als beloning VIP-tickets voor de Grote Landbouwbeurs. Maar na een val lijdt Paard aan geheugenverlies. Waar zijn de tickets? Het antwoord krijg je in een regie van het Franse duo Vincent Patar en Stéphane Aubier.

In Annecy staan ook het in opdracht van de Erasmus Universiteit in Rotterdam gemaakte ‘Fraude: Dieselgate’ van Roman Klochkov en Anna Heuninck en de Vlaamse coproductie ‘Marona’s Fantastic Tale’ op het programma. De Vlaamse tekenaar Brecht Evens leverde de inspiratie voor het schitterende grafische universum van deze laatste animatiespeelfilm. Tomas Leyers van Mind Meets is de Vlaamse coproducent. In juni komt er in de Médiathèque Bonlieu een overzichtstentoonstelling rondom 15 jaar Beast Animation. Daar werden door Ben Tesseur en Steven De Beul films gemaakt als ‘Ce magnifique gâteau’, ‘Paniek in het dorp’ en de animatiereeks ‘Rintje’. Zij mogen, in een productie van Lunanime, ook de officiële festivaltrailer maken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.