09 20 okt. '24

Visser-Neerlandiaprijs voor scenario

P1bvhhr6ojdqu1c3b1nje17on4s1
Nieuws 22 nov. 2017
Uit het Visser-Neerlandiafonds stelt het Algemeen Nederlands Verbond een prijs ter beschikking van 5.000 euro voor een scenario voor een nog te produceren Nederlandstalige speelfilm. De vorige Visser-Neerlandiaprijs werd in 2016 op Film Fest Gent uitgereikt aan Eva Cools voor het scenario van ‘Cleo’. Dit project kreeg recentelijk productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De wedstrijd staat open voor scenario’s van schrijvers van wie tenminste één scenario is verfilmd en voor speelfilmscenario’s van studenten waarmee ze dit jaar of volgend jaar afstuderen. De inzending moet bestaan uit een uitgewerkt scenario voor speelfilm van minimaal 75 tot maximaal 120 pagina’s. Ze moeten voorzien zijn van een een logline van drie regels en een synopsis van maximaal een A4. Het oorspronkelijke scenario mag geen bewerking of vertaling zijn van een roman, novelle, toneel enz. Voor de inzending mag hooguit ontwikkelingssteun zijn ontvangen van het Nederlands Filmfonds en scenariosteun van het VAF.

Een onafhankelijke jury zal de inzendingen anoniem ter beoordeling worden voorgelegd. De prijs wordt volgend jaar in september uitgereikt op het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

De inschrijvingen worden afgesloten op 15 mei 2018.

www.anv.nl/visser-neerlandiaprijzen/scenario

Tags

Awards VAF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?