09 20 okt. '24

'Vincent' is beste jeugdfilm in Zagreb

P1bvhgsok51fh21sk49trkt1ppo1
Nieuws 21 nov. 2017
​Op het 15de filmfestival van Zagreb won ‘Vincent’ van Christophe Van Rompaey de prijs voor de beste jeugdfilm. ‘Vincent’ is dit jaar genomineerd voor de European Film Awards in de categorie ‘best comedy’.

Volgens de jury in Zagreb is ‘Vincent’ een film met een fascinerende storyline die fantastisch in beeld wordt gebracht en ook fabuleus wordt vertolkt. Ook de emotionele intelligentie bij het benaderen van een moeilijk sociaal gegeven wordt door de jury geprezen. Vincent is een 17-jarige milieuactivist die zijn familie gek maakt met zijn zelfmoordpogingen en met zijn obsessie om hun ecologische voetdruk te verkleinen. Zijn lichtzinnige Franse tante Nikki neemt hem mee op een reis door Frankrijk om Vincent zo aan zijn verstikkende moeder te onttrekken.

‘Vincent’ is de derde film van Christophe Van Rompaey en werd geschreven door Jean-Claude van Ryckeghem en geproduceerd door Dries Phlypo, het duo dat ook betrokken is bij ‘Zagros’, de grote winnaar op de 44ste editie van Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?