10 21 okt. '23

‘Vincent’ en ‘Umpire’ trotseren Locarno-publiek

P1anhtu84u1tdi1pnd13c1j2518nb1
09 jul. 2016

‘Vincent’, de nieuwe film van Christophe Van Rompaey, wordt in wereldpremière vertoond op de 69ste editie van het Filmfestival van Locarno dat plaats heeft van 3 tot 13 augustus. De film wordt in openlucht vertoond op de bekende Piazza Grande waar grote publiekstrekkers aan bod komen. Er is plaats voor 10.000 toeschouwers en het is al van 2003 en van ‘Any Way the Wind Blows’ geleden dat een Vlaamse film in die selectie terecht kwam, aldus het Vlaams Audiovisueel Fonds. Ook de al op FFG vertoonde kortfilm ‘Umpire’ werd voor Locarno geselecteerd.

Het scenario van ‘Vincent’ werd geschreven door Jean-Claude Van Rijckeghem en gaat over Vincent Bogaert, een tiener die zich geroepen voelt om de wereld te verbeteren. Zijn methode is nogal drastisch. Als protest tegen de opwarming van de aarde zal hij zelfmoord plegen. Uiteraard op een plaats waar zoiets ophef zal maken. Maar niet alles verloopt volgens plan. Vincent geraakt wel in Frankrijk dank zij een tante die hem de mooie kanten van het leven wil laten zien. Zijn ouders reizen hem achterna en het komt tot een tragikomische confrontatie.

Als je de ploeg van ‘Vincent’ bekijkt, lijkt een en ander wel op een kleine reünie van de equipe die verantwoordelijk was voor ‘Aanrijding in Moskou’. Naast regisseur Van Rompaey, scenarist Van Rijckeghem, producent Dries Phlypo is ook Barbara Sarafian terug van de partij. De titelrol wordt vertolkt door Spencer Bogaert en die krijgt het gezelschap van onder meer Geert Van Rampelberg en Kimke Desart. De Franse actrice Alexandra Lamy vertolkt de pittige tante Nikki.

Verdeler Paradiso Filmed Entertainment brengt de film bij ons op 31 augustus in de zalen en er is al een release gepland in Frankrijk en Zwitserland.

De kortfilm ‘Umpire’ wordt vertoond in de sectie ‘Pardo di Domani’ en gaat over de verwarring bij de veertienjarige tennisster Axelle als ze verneemt dat haar coach in de gevangenis belandt. De aan de LUCA School of Arts gedraaide intrigerend mooie masterfilm leverde regisseur Leonardo Van Dijl een VAF Wildcard op.

Filmfestival van Locarno
3 - 13 augustus 2016

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.