11 22 okt. '22

Vierde Lumière zaal in Brugge

P1atoeufbp1lkg1fg611341revci21
Nieuws 27 sep. 2016

Met de opening van een vierde zaal in de twintig jaar bestaande Brugse Cinema Lumière wil de Lumière Groep inspelen op de noden van het publiek en zelfs de ontwikkelingen van de markt helpen sturen. Het aanbod wordt uitgebreid en er komen meer vertoningsmogelijkheden. Eerder heeft de Lumière Groep al de Cartoon’s in Antwerpen gered en nu is de groep bezig met het opstarten van een stadsbioscoop in Mechelen. In de oude Stadsfeestzaal komen er in de zomer van 2018 drie gloednieuwe schermen bij. In vergelijking met Nederland en Frankrijk is de Vlaamse stadsbioscopeninfrastructuur ondergewaardeerd. Zo gaat er een flink bezoekerspotentieel verloren.

In beide landen steunt de overheid de bouw van zalen of steunt ze de uitbating ervan. De grotere keuze aan vertoningsmomenten voor de auteursfilm zorgt ervoor dat het bioscoopbezoek daar elk jaar met een paar procent stijgt. In Nederland zijn er de jongste vijf jaar zeker tien tot twaalf bioscoopcomplexen bijgekomen. Dat zorgde voor een aangroei van honderdduizenden bioscoopbezoekers. Een bewijs dat ondersteuningsbeleid werkt. In Vlaanderen helpen lokale overheden waar mogelijk maar volgens de Lumière Groep ontbreekt het aan een globale visie vanuit de regionale overheid. Stadsbioscopen dragen niet enkel bij aan de groei van het bioscoopbezoek maar brengen ook leven in het centrum van een stad.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.