12 23 okt. '21

Vier Belgische films op Film Fest Gent

P184rc3n5i1jr4dj6nossat2lp1
19 sep. 2013

De Belgische films dit jaar zijn een showcase voor nieuwe talenten en eigenzinnige filmmakers met een resoluut eigen kijk op het filmmedium. Caroline Strubbe keert terug naar Film Fest Gent met ‘I Am the Same, I Am An Other’, haar follow-up van ‘Lost Persons Area’. Twee debuutfilms bevestigen de diversiteit van de nieuwe Vlaamse auteursfilm: ‘82 Dagen in April’ vanBart Van den Bempt en ‘Drift’ van Benny Vandendriessche & Dirk Hendrikx. Uit Franstalig België is er ‘L’étrange couleur des larmes de ton corps’, de nieuwe geraffineerde giallo-hommage van het duo Hélène Cattet en Bruno Forzani.

I Am The Same, I Am An Other
I Am The Same, I Am Another’ is de tweede film van Caroline Strubbe, die in 2009 naar Cannes mocht met haar debuut ‘Lost Persons Area’. In haar nieuwste, die pas is voorgesteld op het Toronto International Film Festival en nu ook meedingt naar de hoofdprijs op Film Fest Gent, verweeft ze elementen van een psychologisch drama, een road movie en een onorthodox misdaadverhaal om het ontroerende verhaal te vertellen van de innerlijke reis van een man en een jong meisje op de vlucht door West-Europa. De film is vanaf 23 oktober in de zalen te zien. Bekijk hier de trailer.

82 Dagen In April
Een andere Belgische film is ‘82 Dagen in april’, het debuut van Bart Van den Bempt. Inspiratie voor zijn film vond hij op een vlucht van Kirgizië naar België, waar hij zich afvroeg wat er zou gebeuren mocht zijn vliegtuig crashen. Hoe zouden zijn ouders omgaan met dat verlies? Die gedachte lag aan de basis van ’82 Dagen in april’, waarin een koppel vijftigers de laatste reis van hun zoon reconstrueert in een poging om loutering te vinden. Producente van dienst is Ellen De Waele, die ook in de jury voor de Belgische kortfilms zit. ‘82 dagen in april’ een productie is van Serendipity Films met coproducenten Circe Films en Mollywood. Bekijk hier de trailer.

Drift
Benny Vandendriessche’s regiedebuut ‘Drift’ is het resultaat van een intense samenwerking met performancekunstenaar Dirk Hendrikx. In Roemenië filmden ze het verhaal van een man die begint te zwerven na het verlies van zijn geliefde. De film toont zijn primitieve queeste naar verlossing. De film werd geproduceerd door Peter Krüger van Inti Films. Bekijk hier de trailer.

L’étrange Couleur Des Larmes De Ton Corps
In ‘L’étrange couleur des larmes de ton corps’ laten de Brusselaars Hélène Cattet & Bruno Forzani opnieuw hun voorliefde voor Italiaanse giallo-thrillers uit de jaren 70 botvieren. Net als bij hun vorige, ‘Amer’, is het resultaat een inventieve collage van brokjes nachtmerrie, erotiek, fetisjisme. Ook ‘L’étrange couleur des larmes de ton corps’ zit in de officiële competitie op Film Fest Gent. Bekijk hier de trailer.

Tot slot wordt er ook een Italiaans-Belgische co-productie vertoond, ‘Stop The Pounding Heart’ van de Italiaan Roberto Minervini.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.