08 19 okt. '24

VIDEO: Ontdek de officiële competitie van Cannes

P1bgat84hj2tp1ijvfvo8hu10t31
Nieuws 17 mei 2017
Er zit weer heel wat moois in de officiële competitie van het filmfestival van Cannes. We zetten de trailers van enkele geselecteerde films op een rijtje.

'Le Redoutable': Michel Hazanavicius, de regisseur van 'The Artist', komt opnieuw naar Cannes met een prent over film. 'Le Redoutable' portretteert Franse New Wave-regisseur Jean-Luc Godard wanneer hij verliefd wordt op de 17-jarige actrice Anne Wiazemsky.

'The Day After': Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sangsoo ('In Another Country') volgt een vrouw die, na het aannemen van een nieuwe job bij een uitgeverij, verkeerdelijk wordt aanzien als de minnares van de directeur.

'Radiance': Naomi Kawase ('Still The Water') stelt de ontmoeting tussen een voice-oveschrijver en een slechtziende fotograaf centraal. Samen kijken ze met nieuwe ogen naar de wereld.

'L’Amant Double': Een vrouw wordt verliefd op haar psychiater en ontdekt gaandeweg dat hij een deel van zijn identiteit verbergt. Jérémie Renier en Marine Vacth geven zich letterlijk bloot in deze nieuwe film van François Ozon.

'Okja': Bong Joon-Ho ('The Host') vertelt een modern sprookje over een jong meisje dat door vuur gaat om een almachtig bedrijf tegen te houden en haar beste vriend, een gigantisch beest genaamd Okja, te beschermen.

'The Beguiled': Sofia Coppola herwerkt de gelijknamige film uit 1971 met Clint Eastwood. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog neemt een mysterieuze school voor jonge vrouwen een soldaat in huis en dat leidt tot de nodige seksuele spanningen.

'Rodin': Jacques Doillon ('Le Mariage à Trois') concentreert zich op de verschillende relaties van beeldhouwer Auguste Rodin met zowel zijn medewerksters als muze en minnares Camille Claudel.

'120 Battements Par Minute': De film speelt zich af in Parijs tijdens de aidsepidemie begin jaren 90 en vertelt het verhaal van Nathan en een groep activisten die zich verzetten tegen de onverschilligheid. Geregisseerd door Robin Campillo ('Eastern Boys').

'Happy End': Michael Haneke pakt uit met een familiedrama dat zich afspeelt tijdens de vluchtelingencrisis in Calais, met Isabelle Huppert en Toby Jones in de hoofdrollen.

'Wonderstruck': De nieuwe film van Todd Haynes ('Carol') vertelt het verhaal van een jongetje uit Amerika’s Midwest wiens lot verbonden is aan een meisje dat 50 jaar eerder in New York leefde.

'Good Time': Robert Pattinson is een bankovervaller op de vlucht in de nieuwe film van Benny en Joshua Safdie ('Heaven Knows What').

'Loveless': Andrey Zvyagintsev ('Leviathan') schets opnieuw een brutaal portret van de Russische samenleving. Een koppel dat door een vechtscheiding gaat moet zich opnieuw verenigen wanneer hun zoon vermist geraakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?