10 21 okt. '23

Verslag: een geslaagde Knack Focus Festivaldag

P194miuelbfgrhh4hm1sld1jee1
20 okt. 2014

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Knack Focus op zaterdag 18 oktober een geslaagde filmmarathon, waar ook dit jaar flink wat filmfans en Knack-lezers van konden genieten. Dave Mestdach leidde vijf boeiende films in, waaronder ook 'Violet', die de Jo Röpke-prijs in ontvangst mocht nemen.

Bas Devos, regisseur van de film Violet, is de winnaar van de Jo Röpcke Award 2014. De prijs, genoemd naar de bekende filmjournalist van de voormalige BRT, wordt elk jaar uitgereikt door het cultuurmagazine Knack Focus en bekroont een man of een vrouw die 'een verdienstelijke, opmerkelijke of creatieve bijdrage heeft geleverd aan de Vlaamse film.'

Ook de verfijnde en ontroerende film 'Still the Water' werd vertoond. Vervolgens werd 'Whiplash' en de prachtige 'Leviathan' vertoond. De avond sloot af met 'Birdman', overigens ook de officiële Film Fest Gent-slotfilm!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.