10 21 okt. '23

Verheyens ‘Het tweede gelaat’ in wereldpremière in Chicago

P1bqfe2h7kdpf13akatl14ral3r1
Nieuws 20 sep. 2017

Jan Verheyens nieuwste film, de politiethriller ‘Het tweede gelaat’, gaat op 14 oktober 2017 in wereldpremière op het Chicago International Film Festival. Hij zal er worden vertoond onder de Engelse titel ‘Control’.

‘Het tweede gelaat’ is het sluitstuk van een drieluik rondom het speurdersduo Vincke en Verstuyft, gebaseerd op de romans van Jef Geraerts. De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen beide commissarissen gaat in dit derde luik door diepe dalen wanneer ze met een reeks gruwelijke moorden worden geconfronteerd. Een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden als Verstuyft valt voor haar charmes. Inmiddels heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier… Na ‘Dossier K’ is ‘Het tweede gelaat’ de tweede film van Jan Verheyen met Vincke en Verstuyft in de hoofdrollen. Zij traden voor het eerst op in de legendarisch geworden ‘De zaak Alzheimer’ van Erik Van Looy. Met respectievelijk 750.000 en 425.000 bezoekers waren ‘Alzheimer’ en ‘Dossier K’ toppers aan de bioscoopkassa.

De hoofdrollen in ‘Het tweede gelaat’ worden opnieuw vertolkt door Koen De Bouw en Werner De Smedt. Er zijn bijrollen voor o.a. Greg Timmermans, Sofie Hoflack, Marcel Hensema en Hendrik Aerts. Carl Joos schreef het scenario, Danny Elsen verzorgde de cinematografie en Philippe Ravoet deed de montage. Peter Bouckaert produceerde voor Eyeworks Film & TV drama in coproductie met het Nederlandse Phanta Film, het Duitse Atlas Film en ZDF en Omroep één. Bij ons komt de film op 25 oktober in de zalen.

Het Chicago International Film Festival heeft plaats van 12 tot 26 oktober en is met zijn 53ste editie een van de langslopende competitiefestivals in Noord-Amerika. In 2013 won Jan Verheyen er de Silver Hugo Special Jury Award voor zijn film ‘Het vonnis’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.