Vandaag beginnen de World Soundtrack Awards

P1ave13nagru61oue8b91hih10vq1
Nieuws 19 okt 2016
Vanavond om 20 uur is het eindelijk zover, dan vindt de 16e editie van de World Soundtrack Awards plaats in de Gentse Capitole. Er worden verschillende muziekprijzen uitgedeeld en de Japanse componist Ryuichi Sakamoto van o.a. 'The Revenant', 'The Last Emperor' en 'Merry Christmas Mr. Lawrence' krijgt de Lifetime Achievement Award. Een selectie van Sakamoto's werk zal worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor onder leiding van Dirk Brossé.

Tijdens het eerste deel worden de volgende filmmuziekprijzen weggeven:

- Sabam Award for the Most Original Composition by a Young International Composer
- WSAward for Best Original Score for a Belgian Production
- WSAward for Best Original Song Written Directly for a Film
- WS Discovery of the year 2016
- WS Public Choice Award
- WSAward for Television Composer of the Year
- WSAward for Film Composer of the Year
- WS Lifetime Achievement Award: Ryuichi Sakamoto

Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent over de keuze van Ryuichi Sakamoto: "Wij zijn bijzonder verheugd Ryuichi Sakamoto te mogen verwelkomen op het World Soundtrack Awards Gala waar hij voor zijn werk als filmmuziekcomponist de Lifetime Achievement Award mag in ontvangst nemen. Dankzij zijn recente creatieve samenwerking met de Mexicaanse regisseur Alejandro G. Iñárritu aan de film 'The Revenant', beleefde Sakamoto een spectaculaire come-back als filmcomponist."

Het tweede deel van het Gala van de WSAwards zal volledig worden opgedragen aan 'Het Gouden Tijdperk van Televisie'. Aanvullend op de uitvoeringen van de score van David Arnold en Michael Price voor de Brits-Amerikaanse dramareeks 'Sherlock' en Max Richters mysterieuze soundtrack voor de cultserie 'The Leftovers', zullen verschillende componisten zelf deelnemen aan de live uitvoering van hun score voor ons publiek. Amerikaanse componist Jeff Russo zal de performance van zijn Emmygenomineerde score voor 'Fargo' zelf begeleiden op drum. Sean Callery, het meest bekend voor zijn suspensegedreven soundtracks voor tv series als '24' en 'Homeland' zal te horen zijn op de piano in een van de stukken voor de laatstgenoemde. Voor de live versie van zijn muziek voor 'House of Cards' soleert componist Jeff Beal op trompet.

Op 20 oktober vindt het World Soundtrack Awards Concert plaats, waarin nog meer wordt toegespitst op de muziek van bekende tv-series met de live uitvoering van hedendaagse en klassieke TV tunes. Het concert op 20 oktober is uitverkocht, voor 19 oktober zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Meer informatie over de World Soundtrack Awards vind je hier.

Tags

WSA2016