10 21 okt. '23

Vanavond op de rode loper

18 1920 gallery 2
Nieuws 12 okt. 2018
Vanavond mogen we weer veel schoon volk verwelkomen op de rode loper! Niet enkel de cast en crew van de nieuwe Vlaamse tv-serie 'De Bende van Jan de Lichte' houdt halt bij Film Fest Gent, maar ook Matthias Schoenaerts en Thomas Vinterberg komen hun film 'Kursk' voorstellen.

De Bende van Jan de Lichte

'De Bende van Jan de Lichte' bestijgt deze avond de rode loper: onder meer Matteo Simoni ('Marina', 'Callboys'), Stef Aerts ('Callboys', 'Adem'), Anemone Valcke ('Bevergem', 'Aanrijding in Moscou'), Tom Van Dyck ('Van Vlees en Bloed', 'Over Water'), regisseurs Robin Pront ('D'Ardennen') & Maarten Moerkerke ('Coppers') en scenaristen Christophe Dirickx & Benjamin Sprengers zijn van de partij.

​Regisseurs Maarten Moerkerke en Robin Pront, en actrice Anemone Valcke zijn morgen, op zaterdag 13 oktober, te gast in het Krookcafé voor de Daily Talkies.

Kursk

Maar we hebben niet alleen de Robin Hood van Aalst in première. Ook Matthias Schoenaerts komt zijn nieuwste film voorstellen. 'Kursk' is het waargebeurde verhaal van de Russische mariniers die na een ontploffing in de Barentszzee verdrinken omdat hulp te lang uitbleef.

Met een scenario van 'Saving Private Ryan'-scenarist Robert Rodat mag je je aan een fikse portie heroïek en kameraadschap verwachten, maar als kenners melden dat zelfs de anti-oorlogsklassieker 'The Deer Hunter' op de radar van 'Kursk' verschijnt, dan weet je dat Vinterberg zijn hoofd triomfantelijk boven water houdt. Regisseur Thomas Vinterberg zakt voor de gelegenheid ook af van Denemarken naar Gent.

Afspraak vanaf 19u aan de rode loper!

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?