08 19 okt. '24

Vanavond is het zover: Official Closing Night met 'Black Mass'!

P1a24nlp6g12qn1pdc83h1ksp1b8j1
23 okt. 2015
De avond gaat van start met de slotfilm ‘Black Mass’, een opwindende en suspensvolle misdaadfilm van Scott Cooper met filmisch toptalent zoals Johnny Depp, Joel Edgerton en Benedict Cumberbatch. We keren terug naar Boston in de jaren 70, waar criminelen en maffiosi in de onderwereld regeren. Na afloop word je in galastijl verwelkomd met bubbels en hapjes op de receptie in het vipdorp. Tot slot doen we onze dansschoenen aan voor het film-feest van het jaar, verzorgd door Goodlife. Ook partner Stella Artois maakte deze bijzondere slotfilm mogelijk!

In Scott Coopers biografische gangsterfilm 'Black Mass' meet Hollywoodtopper Johnny Depp zich de kalende tronie en de staalblauwe ogen van James 'Whitey' Bulger aan. En dat oogt ijzingwekkend. Bulger was een Ierse maffiabaas die dertig jaar bij de FBI als informant aan de slag ging, tot het hem te heet onder de voeten werd. Hij groeide op in het Boston van de jaren 70, als het zwarte schaap van een Iers-Amerikaans katholiek gezin. En hij was niet zomaar een straatboefje, maar een deskundig strateeg die een alliantie smeedde met zijn FBI-vriend (Joel Edgerton) en zijn broer die senator was (Benedict Cumberbatch), tegen de Italiaanse maffia. Als een nietsontziende sociopaat groeide hij uit tot de machtigste en meest beruchte misdadiger uit de geschiedenis van Boston, die zich met zijn Winter Hill Gang inliet met drugs, afpersing, witwassen en moordzaakjes. Regisseur Scott Cooper smeedt het boek van Dick Lehr en Gerard O'Neill over het criminele genie tot een opwindende en suspensevolle biopic tjokvol verwijzingen naar de misdaadfilmcataloog uit de jaren 70. Yep, al wie treurt om het feit dat Martin Scorsese al jaren geen gangsterfilm meer heeft gemaakt, kan met 'Black Mass' zijn hart ophalen. De bijrollen van onder meer Juno Temple, Kevin Bacon, Julianne Nicholson en Dakota Johnson maken indruk. Maar dit is toch vooral de grote Johnny Depp show. Getuige 's mans eerdere uitstapjes in de misdaad ('Donnie Brasco', 'Public Enemies') kan Cooper vertrouwen op een leading man die zowel het charisma als de naam en faam heeft om van Bulger een onvergetelijk personage te maken. En als we de jubelkreten in de internationale pers mogen geloven, is hij daar inderdaad met verve in geslaagd. "Depp knoopt terug aan bij het niveau van zijn vroege Tim Burton- samenwerkingen en 'Dead Man'. Het geweld in 'Black Mass' is kort en krachtig, maar niets is zo angstaanjagend als Bulgers blik die door de kamer glijdt", aldus Variety.

'Black Mass'

Vr 23/10 om 19u50 @ Kinepolis 2
Bestel hier je tickets!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?