11 22 okt. '22

VAF/Wildcard winnaar mag naar Berlinale

P1b6p8mlpd1nkfjum00viq1mu51
Nieuws 18 jan. 2017

Nadat ze zopas een VAF/Wildcard kreeg voor ‘The Jungle Knows You Better Than You Do’ mag Juanita Onzaga haar korte documentaire ook in competitie voorstellen in de Generation 14plus competitie op het Internationaal Filmfestival van Berlijn (9-19 februari 2017). Ook de met Vlaanderen gecoproduceerde animatiefilm ‘Richard The Stork’ gaat in Berlijn in première.

In de docufictie ‘The Jungle Knows You Better Than You’ volgt Onzaga haar broer. Ze filmt hem terwijl ze hem een brief schrijft waarin ze een vraag stelt over de mysterieuze dood van haar vader. Samen ondernemen ze een zoektocht. Ze verlaten Bogota en belanden diep in de Columbiaanse jungle waar ze bepaalde waarheden ontdekken en onverwacht bezoek krijgen. De twintig minuten durende film is Onzaga’s afstudeerwerk aan de Brusselse filmschool LUCA campus Sint-Lukas en werd gecoproduceerd door regisseur Gust Van den Berghe. De 14plus competitie van de Berlinale sectie Generation richt zich vooral op kinderen en jongeren.

In december won Onzaga een VAF/Wildcard, een van de prijzen die het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) uitreikt aan opkomend talent. De prijs verzekert Onzaga een startbudget van 40.000 euro bij haar eerste professionele filmproject.

De lange animatiefilm ‘Richard The Stork’ van Toby Genke en Reza Memari krijgt zijn wereldpremière op de Berlinale binnen het luik Generation Kplus. Richard is een mus die geadopteerd wordt door een familie ooievaars en zo opgroeit in de veronderstelling dat hij ook een ooievaar is. Maar wanneer de trekvogels aan hun tocht naar Afrika beginnen om er te overwinteren moet de kleine mus noodgedwongen achterblijven. Richard laat het daarbij niet en wil met alle mogelijke middelen en nieuwe vrienden aantonen dat hij een echte ooievaar is.

‘Richard The Stork’ is een coproductie tussen Duitsland, België, Luxemburg en Noorwegen. Aan Vlaamse zijde coproduceerde de animatiestudio Walking The Dog, bekend van ‘The Congress’ en ‘Het monster van Parijs’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.