11 22 okt. '22

VAF en TAZ investeren in Cross-over initiatief

Ontwerp zonder titel 3 1
Nieuws 07 aug. 2019

Omdat ze de winnaars zijn van de Cross-overpitch 2019 waagt filmregisseur Douglas Boswell zich aan een game en krijgt het vrouwelijke viertal Carolina Maciel de França, Deniz Polatoglu, Sacha Reunes en Ikram Aoulad schrijversbegeleiding bij het ontwikkelen van een fictiereeks.

De Cross-overpitch is een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Theater aan Zee en deAuteurs dat professionele makers stimuleert om iets te creëren dat niet tot de eigen discipline behoort.

Er waren in totaal vijftig inzendingen en er werden uiteindelijk negen projecten uitgekozen om deel te nemen aan de Cross-overpitch.

De kandidaten werden door Michael De Cock, Niels ’t Hooft en Esther van Driesum drie dagen intensief gecoacht bij de voorbereiding. Alle projecten werden begin augustus gepitcht voor een professionele jury en een live publiek op Theater aan Zee in Oostende.

Douglas Boswell die verschillende tv-series regisseerde en de film ‘Labyrinthus’ op zijn actief heeft, pitchte een nieuwe game en krijgt een begeleidingstraject van het Gamefonds van het VAF. Deniz Polatoglu werkte als actrice samen met onder andere KVS, Het Gevolg, Laika en trad op in onder meer ‘Wachten op vlooien’, ‘Misdaad en straf’, ‘Verborgen gezicht’. Carolina Maciel de França, schrijft, adviseert en creëert en werkte voor Arsenaal/Lazarus. Sacha Reunes won de publieksprijs tijdens het Belgisch kampioenschap Poetry Slam en is een van de vaste spelers bij de Belgische Improvisatie Liga. Actrice Ikram Aoulad was al te zien in ‘Het tweede gelaat’, ‘Over water’ en ‘Vermist’. Recent schreven ze, tijdens een schrijfresidentie in het open huis voor podiumkunsten Zuidpool, samen een verhaal over een viertal vrouwelijke personages. Nu krijgen ze van deAuteurs, de vennootschap die de auteursrechten voor auteurs in Vlaanderen beheert, een schrijversresidentie met begeleiding. Daar kunnen ze een idee voor een fictiereeks verder uitwerken.

Naast de prijs voor de Cross-overpitch werd in Oostende ook de Sabam for Culture Publieksprijs uitgereikt aan actrice Céline Timmerman die een idee voor een filmscenario voorstelde.

Tags

VAF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.