09 20 okt. '24

Uitloop: Certain Women 19 okt

P1avh07q3g1nblot71f9c1nro1i1s1
Interview 20 okt. 2016
Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Certain Women' van Kelly Reichardt op 19 oktober in Kinepolis.

Alexandra en Catharine - Master Journalistiek en werkzoekende
Het was een film zonder hele grote gebeurtenissen, meer een tragikomische film over de kleine momenten in het leven van drie verschillende vrouwen. Soms heb je zelf ook van die dagen die tussen alles doorglippen en het lijkt alsof je niet vooruit gaat, terwijl het leven wel doorgaat. De film laat je inzien dat iedereen weleens door zo’n fase gaat, dat aan het einde van de dag dat het vaak dezelfde shit is waar jij en ik mee moeten omgaan. En dat we daarom liever voor elkaar zouden moeten zijn. Een beetje meer empathie in de wereld, dat zou mooi zijn.

Ik zie de drie verhalen als stukjes slides of life.


Eduard en vriendin
Een supermooie film maar wel wat deprimerend. Volgens mij is de algemene thematiek eenzaamheid. Ik zie de drie verhalen als stukjes slides of life. Over liefde, verlies, verkeerde verwachtingen en miscommunicatie. Het zijn de details in deze film die het hem doen. De outfits, de kleuren, de landschappen, het ochtendlicht: het zegt veel over de personages en de wereld waarin ze zich bevinden. Weet je wat ik wou doen tijdens de film? Hardop meehuilen met hun verdriet, zoals honden of wolven soms doen. En dat zonder dat de regisseur je eigenlijk een gevoel opdringt in de film. Dat noem ik nu eens volwassen film maken.

De film is nog te zien op 20 en 21 oktober.

Tags

FFG 2016

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?