09 20 okt. '24

Uitloop: Bacalaureat 12 okt

P1auuqparq1cuiklf1aav1ovqvsc1
Interview 13 okt. 2016
Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Bacalaureat' van Cristian Mungiu op 12 oktober.

Eduard Cuelenaere - Doctoraat student Ugent Communicatie Wetenschappen
“Een pakkende en overtuigende film, zowel in acteerwerk, setting als cinematografisch. Als muziekfan let ik ook graag op het gebruik van muziek in de film, of in dit geval het eigenlijk niet gebruiken daarvan. (De enige muziek die te horen is, zijn de muziekstukken via de radio en telefoons -red). Zoals de dochter in de film ben ik zelf ook naar het buitenland gegaan om via een Erasmus te studeren in Bordeaux. Daar waar zij en haar vader grote moeilijkheden moeten overwinnen om haar te laten slagen, is het enige extreme dat ik heb moeten doen het behalen van goede punten, gelukkig. Geen gemakkelijke opgave, maar wel toepasselijk voor de moraal van de film: de manier waarop je iets doet, telt eigenlijk niet. Het is het resultaat dat telt."


Lennart Soberon - Assistent opleiding Communicatie Wetenschappen – Filmstudies
“Een zalige film, ondanks dat hij wat traag op gang kwam. Een mooi voorbeeld van hoe een emotioneel, complex verhaal van één persoon gebruikt kan worden om iets groters aan te kaarten: de uitzichtloze economische situatie van landen als Roemenië en de wens voor een beter leven. Een teder verhaal ook, over een vader die het beste met zijn dochter voorheeft en met deze beste bedoelingen bepaalde grenzen overschrijdt. Het toont maar aan dat je niet te snel moet oordelen maar moet kijken naar de omstandigheden waarin iemand keuzes maakt."

Het verhaal wordt mooi in beeld gebracht door de prachtige locaties en het naturel spel van de acteurs.


Iris Van Ghijseghem - Student Kunstwetenschappen
“Ik twijfelde om de film te gaan zien maar ben blij dat ik toch gegaan ben. Het verhaal wordt mooi in beeld gebracht door de prachtige locaties en het naturel spel van de acteurs. De Q&A na afloop van de film met actrice Maria-Victoria Dragus gaf me meer inzicht in het filmproces en
zorgde ervoor dat ik haar personage daarna nog sympathieker vond. Of ik zelf ooit in het buitenland heb gestudeerd? Dat niet, maar ik zou wel graag eens in het buitenland wonen, er op uit trekken en de wereld verkennen. Een beetje zoals in de film, je eigen pad kiezen en trouw blijven aan je overtuigingen, ongeacht wat anderen er van denken.”

De film draait nog op 14 en 18 oktober, tickets zijn hier verkrijgbaar.

Tags

FFG 2016

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?