12 23 okt. '21

Tweede editie compositiewedstrijd op 30e filmfestival Gent

05 jun. 2003

Werk van de laureaat uitgevoerd tijdens World Soundtrack Awards

In samenwerking met SABAM en het Koninklijk Belgisch Filmarchief organiseert het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent dit jaar de tweede uitgave van de compositiewedstrijd voor jonge filmcomponisten. Op zondag 12 oktober zal het werk van de laureaat uitgevoerd worden tijdens de ceremonie van de World Soundtrack Awards. Daarnaast ontvangt de winnaar € 2500. Kandidaten kunnen zich nog inschrijven tot en met 30 juni 2003.

Voor deze tweede editie van de compositiewedstrijd moeten de kandidaten een muziekstuk van 3'02' componeren voor de stille kortfilm 'Baby's Peril' (uit 1906), ter beschikking gesteld door het Koninklijk Belgisch Filmarchief. Dit jaar kunnen zowel klassieke composities als elektronische scores ingezonden worden. Een professionele jury met internationale ervaring samengesteld uit mensen uit het film-en muziekvak zal de werkstukken zorgvuldig evalueren. Tijdens de World Soundtrack Awards ceremonie op 12 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende compositie wordt dan uitgevoerd. De avond wordt besloten met een uniek concert van gerenommeerd filmcomponist Patrick Doyle.

Filmmuziek heeft al sinds jaren een belangrijke plaats verworven in het omvangrijke programma van het filmfestival. Via deze wedstrijd wil het filmfestival aan jong Belgisch muzikaal talent de kans bieden om naam te maken als componist van filmmuziek en in de voetsporen te treden van talrijke grote componisten die te gast waren op de afgelopen festivaledities zoals bijvoorbeeld Ennio Morricone, Elliot Goldenthal en Georges Delerue.

Voor informatie omtrent inschrijvingen en het wedstrijdreglement kan u terecht bij Danielle Heynickx op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent (tel 09 242 80 67 - danielle.heynickx@filmfestival.be).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.