10 21 okt. '23

Twee kersverse tv-reeksen op Séries Mania in Parijs

P1bccht6c01vapd8p5iu1ifi1pmk1
Nieuws 29 mrt. 2017
Twee nieuwe Vlaamse fictiereeksen, ‘Tytgat Chocolat’ en ’13 geboden’ werden uitgenodigd op het televisiefestival Séries Mania dat in Parijs plaats heeft van 13 tot 23 april 2017. In het luik International Panorama krijgen ze het gezelschap van de Nederlands-Vlaamse dramareeks ‘Als de dijken breken’ gedraaid door Hans Herbots.

Tytgat Chocolat’ volgt Jasper, een jongen met downsyndroom die als inpakker werkt bij een chocoladebedrijf. Hij wordt er verliefd op Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer zij plots uitgewezen wordt, reizen haar vrienden, onder leiding van Jasper, haar achterna. De acteurs van Theater Stap nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Tussen dit vast ensemble van professionele acteurs met een mentale handicap zijn er ook optredens van onder meer Wim Opbrouck, Marc Van Eeghem en Els Dottermans.

We hebben ‘Tytgat Chocolat’ nooit als een sociaal project beschouwd - Pieter Van Huyck, hoofd fictie van productiehuis De Mensen

De reeks die later dit jaar wordt uitgezonden op één, werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck. Pieter Van Huyck, hoofd fictie van productiehuis De Mensen is “heel trots op de selectie want Séries Mania staat voor kwaliteit. We hebben ‘Tytgat Chocolat’ nooit als een sociaal project beschouwd. We hebben altijd de ambitie gehad om een volwaardige fictiereeks te maken omdat we geloofden in het acteertalent van de Stappers”.

Naast ‘Tytgat Chololat’ staat ook ’13 geboden’ op het programma, een 13-delige serie geregisseerd door Maarten Moerkerke bekend van o.a. ‘Deadline 14/10’ en van ‘Coppers’. Het thrillerverhaal draait rondom een seriemoordenaar die teruggrijpt naar de 10 geboden om met zijn misdaden de maatschappij een geweten te schoppen. Een uitgebluste politie-inspecteur en zijn ambitieuze partner raken verwikkeld in een onmogelijke jacht op de zelfverklaarde Mozes. Dirk Van Dyck en Marie Vinck nemen de hoofdrollen voor hun rekening en de reeks wordt in de loop van 2018 op VTM verwacht.

Het festival dat voor de achtste keer plaatsvindt, verwelkomde vorig jaar meer dan 38.000 bezoekers onder wie zo’n 1.200 filmprofessionals. De reeks ‘Beau Séjour’ kreeg er vorig jaar de publieksprijs.

www.series-mania.fr

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?