12 23 okt. '21

TUMULTINGENT#2 op 19/03: bigger and bolder

P18h55bd5qlgpidu14t2sd31ji11
19 feb. 2014

Met een blitzkrieg annexeerde TUMULTINGENT anderhalf jaar geleden voor de eerste maal het Gentse culturele leven. Wegens overdonderend succes – meer dan 4000 bezoekers gaven zich over aan het niet zo typische kunstevenement - gaat het online en on air cultuurplatform van Urgent.fm dit jaar opnieuw de strijd aan om nog meer culturele zielen in te lijven met TUMULTINGENT #2 op 19/3.

Met KASK en Conservatorium / School of Arts als partner bouwt Tumult dit jaar een meeting point op de Bijlokesite, dat het kloppende hart van het evenement zal worden. TUMULTINGENT koppelt artistieke vrijplaatsen aan de gevestigde cultuurhuizen en zet zo de Gentse creativiteit op de kaart.
Op verschillende locaties, waaronder KASK en Conservatorium / School of Arts van de HoGent, LUCA School of Arts, These Things Take Time, Campo Victoria, Sphinx, Nucleo Lindenlei, Galerie Tatjana Pieters, Cecilia Jaime Gallery en Charlatan, staat een hele resem artiesten paraat.

Het Gentse cultuurevenement TUMULTINGENT is dit jaar 'bigger and bolder' met grootse en opkomende namen als Juanan Soria, Topo Copy, Eva Mouton, Sarah Eechaut, Senne Guns, Sweet Jane, Stadt, Tine Guns, I Will I Swear, Seppe Van den Berghe, Athos Burez, Stine Sampers, Brul collectief, Robbert & Frank Frank & Robbert, Caoutchou label, Icarus label, Buren, Hallveig Ágústsdóttir, Klaas Van der Linden, Jesser, Eva Menga, Shamisa Debroey en Jan Opdekamp, die aan het werk te zien zijn of hun werk te kijk zetten.

Dat de woorden van 2 Fabiola in de kunstige context van de tweede editie van TUMULTINGENT zo rijkelijk konden vloeien, had niemand ooit durven vermoeden, maar soit: TUMULTINGENT will lift you up to the highest emotions!

Op 19 maart 2014 palmen kunstenaars, fotografen, designers, grafisch ontwerpers, muzikanten, poëten, acteurs en theatermakers de Gentse binnenstad in van 16u tot 22u. Van 22u tot 23u neemt een live band het over om daarna de nacht in te duiken met een afterparty in Charlatan. Uiteraard is net als vorig jaar het hele programma gratis te beleven. TUMULTINGENT #2: Wees er klaar voor!

Meer weten over TUMULTINGENT ? Surf naar www.tumult.fm, https://www.facebook.com/Tumultfm of www.urgent.fm of tune in op 105.3 FM.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.