09 20 okt. '24

Trailertijd! - Charlie en Hannah gaan uit

P1br6bj68h2d595jvpg1tgq1mlu1
Nieuws 29 sep. 2017
De slotfillm van de 44e editie van Film Fest Gent - 'Charlie en Hannah gaan uit' van Bert Scholiers - heeft een trailer!

'Charlie en Hannah gaan uit' is het langspeeldebuut van Bert Scholiers, die eerder al co-scenarist was van 'Sprakeloos' en 'Smoorverliefd'. “Het is een filmisch equivalent van een gemoedelijke avond uit, van twee vriendinnen met hun vriendengroep", aldus de regisseur/scenarist. "Op een bepaald moment gebeurt er dan iets magisch, waarover ik niet nog niet veel kan zeggen.”

Het verhaal baseerde Scholiers op zijn eigen café-ervaringen, en die van veel vriendinnen. “Qua structuur volgt het misschien de stijl van de frivole Franse films uit de jaren 60. Het zo’n typische praatfilm, met veel geleuter over de liefde en ex-lieven. En om een oud, wat toverachtig stadsgevoel te creëren, is alles in zwart-wit gedraaid.”

Dat de film Film Fest Gent mag afsluiten, is een opsteker voor de debutant. “Gent biedt een mooi platform voor films die wat van het gewone afwijken. We krijgen er nu meteen een feestje bij in het thema van de film. Een feestelijkere gelegenheid kan ik me haast niet voorstellen.” Eerder noemde artistiek directeur Patrick Duynslaegherde film een “unicum in de Vlaamse cinema”.

Tags

FFG2017

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?