10 21 okt. '23

Trailertijd! - Charlie en Hannah gaan uit

P1br6bj68h2d595jvpg1tgq1mlu1
Nieuws 29 sep. 2017

De slotfillm van de 44e editie van Film Fest Gent - 'Charlie en Hannah gaan uit' van Bert Scholiers - heeft een trailer!

'Charlie en Hannah gaan uit' is het langspeeldebuut van Bert Scholiers, die eerder al co-scenarist was van 'Sprakeloos' en 'Smoorverliefd'. “Het is een filmisch equivalent van een gemoedelijke avond uit, van twee vriendinnen met hun vriendengroep", aldus de regisseur/scenarist. "Op een bepaald moment gebeurt er dan iets magisch, waarover ik niet nog niet veel kan zeggen.”

Het verhaal baseerde Scholiers op zijn eigen café-ervaringen, en die van veel vriendinnen. “Qua structuur volgt het misschien de stijl van de frivole Franse films uit de jaren 60. Het zo’n typische praatfilm, met veel geleuter over de liefde en ex-lieven. En om een oud, wat toverachtig stadsgevoel te creëren, is alles in zwart-wit gedraaid.”

Dat de film Film Fest Gent mag afsluiten, is een opsteker voor de debutant. “Gent biedt een mooi platform voor films die wat van het gewone afwijken. We krijgen er nu meteen een feestje bij in het thema van de film. Een feestelijkere gelegenheid kan ik me haast niet voorstellen.” Eerder noemde artistiek directeur Patrick Duynslaegherde film een “unicum in de Vlaamse cinema”.

Tags

FFG2017

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.