09 20 okt. '24

The Wrestler van Aronofsky slotfilm 35ste Filmfestival Gent

22 sep. 2008
Het moet nog maar beginnen, of we maken het einde al bekend! The Wrestler van Darren Aronofsky sluit de 35ste editie van het Filmfestival Gent af. Daarmee heeft het festival de Gouden Leeuwwinnaar van Venetië binnengehaald als slotfilm. Mis deze film niet, want Aronofsky is een van de origineelste, boeiendste en spannendste cineasten van de jongste jaren.
Voor The Wrestler had Aronofsky (Pi, Requiem for a Dream, The Fountain) aanvankelijk aan Nicholas Cage gedacht, maar uiteindelijk kreeg Mickey Rourke (Sin City, Year of the Dragon, Rumble Fish) de rol van Randy 'The Ram' Robinson. Die was in de late jaren 80 een heel succesvolle professionele worstelaar en probeert nu de eindjes aan elkaar te knopen door op te treden voor een handvol overtuigde worstelfanaten in scholen en gemeenschapscentra in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn dochter en niet in staat om een stabiele relatie aan te gaan; hij leeft van de kick die de shows hem geven en geniet van het gevecht en de adoratie van zijn fans. Maar als hij tijdens een wedstrijd een hartaanval krijgt, zegt zijn dokter hem dat hij definitief moet stoppen met worstelen. Voor Randy is dat het moment om zijn leven te evalueren. The Wrestler is een verhaal van dromers en verliezers; het is een sterk portret van iemand die ondanks zichzelf toch een held is. Een klassiek verhaal over liefde, eenzaamheid en de onontkoombare aantrekkingskracht van de arena. De bij momenten zeer gewelddadige film kreeg op het 65ste Filmfestival van Venetië meer dan terecht de Gouden Leeuw. The Wrestler, 17/10 om 20u30 in Kinepolis 3 The Wrestler, 18/10 om 20u in Kinepolis 3

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?