09 20 okt. '24

The Original Soundtrack - Part 2

P1846rckv11baeagl8tt3o1afe1
11 sep. 2013
Vanaf dit weekend staat iedere zondagavond weer in het teken van filmmuziek. Op Klara begint dan namelijk de tweede reeks van het succesvolle radioprogramma ‘The Original Soundtrack’. Cinefiel en artistiek directeur van het filmfestival Patrick Duynslaegher duikt zes weken lang onder in de wereld van filmmuziek, één van de pijlers van Film Fest Gent. Of, zoals hij het zelf verwoordt: “twee uur lang ideeën over en liefde voor filmmuziek uitwisselen met even gepassioneerde als deskundige gasten: zalig!”

Deze zondag begint de reeks met Dirk Brossé als gast, de muziekdirecteur van het filmfestival. Dirk heeft het genoegen gehad met verschillende muzikale grootheden te mogen samenwerken, wat uiteraard zorgde voor talloze anekdotes over filmcomponisten.

Op zondag 29 september komt Jos Van Den Bergh, de coördinator van Cinema Zuid op bezoek. Samen met Patrick zal hij het onder meer hebben over de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese, aan wie Film Fest Gent dit jaar een tentoonstelling wijdt. De aflevering van 15 oktober, waarin componist Steve Willaert komt spreken, plaats dan weer Alexandre Desplat in de spotlights, de centrale gast van de World Soundtrack Awards.

The Original Soundtrack, vanaf zondag 15 september, 5 weken lang, van 18 tot 20 uur op Klara.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?