09 20 okt. '24

'The Barefoot Emperor ' zet voet aan wal in Toronto

1530089478554 0620x0435 1549271157740
Nieuws 16 aug. 2019
Het vervolg op ‘King of the Belgians’, ‘The Barefoot Emperor’, gaat in Toronto in wereldpremière.

Voor de wereldpremière van hun jongste film ‘The Barefoot Emperor’ trekken regisseurs Jessica Woodworth en Peter Brosens begin september naar het Internationaal Filmfestival van Toronto. Daar krijgt hun vervolg op ‘King of the Belgians’ een plaats in de Contemporary World Cinema-sectie van het festival.

Tegenover het VAF verklaarden de regisseurs dat “ze vereerd waren met de selectie en het grappig vonden dat een verhaal over een Belgische koning die keizer van Europa wordt, uitgerekend in Noord-Amerika wordt gelanceerd”. Zij hopen ook dat ‘The Barefoot Emperor’ “grenzen en oceanen zal oversteken want het thema is prangend en urgent”.

In ‘The Barefoot Emperor’ vertellen Woodworth en Brosens hoe de laatste koning der Belgen de eerste keizer van Europa wordt. Nadat koning Nicolas III in de Balkan strandde na een tevergeefse poging tot terugkeer naar zijn uiteengevallen koninkrijk, raakt hij in Sarajevo gewond. Hij wordt wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië. Tijdens zijn revalidatie op dat soort kuuroord krijgt hij te horen dat hij verkozen werd tot de eerste keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar of hij die titel en die eer zal aanvaarden?

Peter Van den Begin speelt opnieuw de rol van Nicolas en hij wordt omgeven door Titus De Voogdt, Lucie Debay, Bruno Georis en Pieter van der Houwen. Geraldine Chaplin, in een dubbelrol en Udo Kier als de directeur van het kuuroord geven de film een internationaal tintje.

‘The Barefoot Emperor’ is de vijfde speelfilm van het regisseursduo Brosens en Woodworth. Eerder regisseerden ze samen ‘La cinquième saison’, ‘Altiplano’, ‘Khadak’ en ‘King of the Belgians’.

Verdeler Lumière brengt ‘The Barefoot Emperor’ in februari volgend jaar in de zalen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?