10 21 okt. '23

Talk met juryvoorzitter Sir Alan Parker

P1a1dsku3v37c1r2q1c81b7f1l7c1
12 okt. 2015

Zoals veel van zijn generatiegenoten wisselde Parker zijn puur Britse films altijd af met grotere Amerikaanse producties, maar nooit voor vrijblijvend Hollywoodvertier. “If you haven’t got something to say, I don’t think you should be a filmmaker” is zijn devies. Voorafgaand aan de talk kan je 'Midnight Express' bekijken, een klassieker geregisseerd door Alan Parker. Tijdens de Talk zal hij vertellen over de film 'Midnight Express' en de furore die hij maakte. Met je filmticket kan je de talk gratis bijwonen!

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher over de keuze van Alan Parker als juryvoorzitter:

"Zoals veel van zijn generatiegenoten wisselde Alan Parker zijn puur Britse films altijd af met grotere Amerikaanse producties, maar nooit voor vrijblijvend Hollywoodvertier. ‘If you haven’t got something to say, I don’t think you should be a filmmmaker,’ is zijn devies. Vandaar dat hij een aantal kritische films maakte die de schaduwzijde tonen van de American Dream. In 'Mississippi Burning' (1988) stelde hij racistische haatmoorden aan de kaak in de Amerikaanse Deep South; in 'Come See the Paradise' (1990) toonde hij de schandelijke behandeling van Japanse immigranten na de Japanse verrassingsaanval op Pearl Harbor; in zijn laatste film 'The Life of David Gale' (2003) trok hij van leer tegen de doodstraf.

Praktische info: Talk Alan Parker

Do 15/10 - Vooruit
Talk om 21:30 - Theaterzaal
Na de vertoning van ‘Midnight Express’ (19:30) Met je filmticket kan je de talkgratis bijwonen
Taal: Engels

Bestel hier je filmticket!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.