12 23 okt. '21

Sundance Channel lanceert kortfilmwedstrijd

P18h563btdrchqvq1ri016ind1o1
19 feb. 2014

Sundance Channel lanceert, in samenwerking met het Sundance Institute, voor het eerst een kortfilmwedstrijd voor Belgische cineasten (amateurs, professionelen of studenten). Er worden twee prijzen uitgereikt: de juryprijs ‘Sundance Channel Shorts Award voor beste kortfilm’ en de ‘Sundance Channel Shorts publieksprijs’.

De Sundance Channel Shorts Award voor beste kortfilm wordt uitgereikt door een professionele jury die de ingediende projecten beoordeelt op basis van creativiteit, entertainmentwaarde, originaliteit en productiekwaliteit. De winnaar wint een reis naar Londen om zijn/haar film er vertoond te zien tijdens een privé-screening op het London Sundance Film & Music Festival (25 - 27 april, O2-arena, Londen). De film wordt ook vertoond in alle landen waar Sundance Channel wereldwijd, via tv en online, uitzendt.

De Sundance Channel Shorts Publieksprijs wordt bepaald door online voting. Sundance Channel selecteert uit alle inzendingen 10 films waarvoor de digital community van Sundance Channel van 10 tot 21 maart online kan stemmen. De inzending die het meeste aantal stemmen haalt, wint een Canon EOS 7D DSLR Camera met 28-135mm lens.

REGLEMENT
- inschrijven kan tot maandag 3 maart
- films mogen niet langer zijn dan 20’
- films mogen niet ouder zijn dan 1 augustus 2012
- wie een film inschrijft moet woonachtig zijn in België en daar bewijs van kunnen voorleggen
- wie inschrijft moet kunnen aantonen de producent of regisseur van de film te zijn
- films mogen nog niet op televisie of via VOD vertoond geweest zijn (vb. Netflix, iTunes, …)
- films moeten voldoen aan de technische vereisten van Sundance Channel (zie website)

INSCHRIJVEN
Een korte film inschrijven voor de wedstrijd kan via www.sundancechannel.be/scshorts

JURY
De juryleden dit jaar zijn Harold Gronenthal (Sundance Channel), Mike Plante (Sundance Institute), Tom Van Avermaet (regisseur Dood van een schaduw), Lieven Trio (journalist Metro, Klara, RTBF,…), Stefaan Werbrouck (journalist Focus Knack).

MEER INFO
Meer informatie over Sundance Channel is te vinden op www.sundancechannel.be.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.