12 23 okt. '21

Stuur nu je kortfilm in voor het 34ste Filmfestival Gent

08 mei 2007

Wie een kortfilm wil voorleggen voor selectie op de 34ste editie van het Filmfestival Gent, stuurt voor 1 augustus 2007 een screener samen met een inschrijvingsformulier en info over de film naar de festivalkantoren. Maak zo kans op deelname aan één van de kortfilmcompetities, goed voor een totale prijzenpot van 16.500 euro.

De kortfilmcompetities blijven een belangrijk onderdeel vormen van het festivalprogramma. In totaal zijn er drie competities waaraan telkens een stevige geldsom is aan verbonen: Belgische Kortfilmcompetitie Een speciaal samengestelde jury van Belgische filmcritici, cineasten en producers buigt zich over acht Belgische kortfilms die het voorbije jaar aan beide kanten van de taalgrens geproduceerd zijn. De winnende regisseur gaat naar huis met een cash premie van € 5.000. ACE Competitie voor Vlaamse Studentenkortfilms In samenwerking met ACE Digital House organiseert het festival een competitie voor alle kortfilms die studenten van onze Vlaamse filmscholen RITS, Kask en Narafi maakten. De prijs bestaat uit een premie van € 2.000 aan de regisseur en een postproductie premie ter waarde van € 7.500. Prix UIP Ghent 2006 Deze internationale competitie wil Europese kortfilmmakers een steuntje in de rug geven. De internationale jury mag in Gent € 2.000 uitdelen aan de winnaar, die meteen ook genomineerd wordt voor de overkoepelende Prix UIP voor Beste Europese Kortfilm. Dit is een selectie van de UIP-winnaars van twaalf Europese filmfestivals die strijden om de hoofdprijs van € 10.000. Het Filmfestival Gent toont uiteraard ook een ruime selectie aan (kort)films buiten competitie. Ook daarvoor geldt de deadline van 1 augustus 2007. Klik hier voor meer info, reglementen en inschrijvingsformulier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.