12 23 okt. '21

Studiedag Martin Scorsese @ TheRoxyTheatre

P18eqfjrt31lbkfq2ovsa751jke1
21 jan. 2014

Martin Scorsese. Al meer dan vier decennia lang verlegt deze Italiaans-Amerikaanse filmmaker de grenzen van de zevende kunst. Hij is niet weg te branden uit de frontlinies van de film: de controverse rond The Wolf of Wall Street bewijst dat ouderdomsdeken Martin Scorsese nog altijd relevant is. Het Film Fest Gent wijdde een overzichtstentoonstelling aan de man, en Cinematek zet zijn hele oeuvre in de kijker. TheRoxyTheatre blijft niet achter en brengt op dinsdag 28 januari een studiedag over het werk van deze grootmeester, in samenwerking met het Film Fest Gent en met de steun van MAD Faculty (KHlim, campus C-Mine). Op het menu staan twee lezingen die middels een heleboel fragmenten een zicht geven op 's mans oeuvre, een vraaggesprek met Vlaanderens grootste Scorsese kenner Patrick Duynslaegher, en een screening van zijn meest recente langspeelfilm. De studiedag staat open voor alle geïnteresseerden.

Programma

14:00
A story that couldn't happen anywhere else
Leen Engelen (docent filmgeschiedenis, MAD faculty en KU Leuven) plaatst Scorsese binnen het historische kader van de omwentelingen in de Amerikaanse film van de jaren 1970. De lezing wordt aangevuld met fragmenten uit de documentaire A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies.

16:00
Scorsese: gulzige stilist, gelovige pugilist
Lezing over de visuele stijl en terugkerende thema's in het werk van Scorsese door David Verdeure (docent filmanalyse, MAD faculty). De lezing wordt doorspekt met fragmenten uit kortfilms, langspelers en ander werk van Scorsese.

19:00
Vraaggesprek met Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent en auteur van het boek Scorsese.

20:00
The Wolf of Wall Street
Voor wie The Wolf of Wall Street al zag, draaien we in de overige twee zalen respectievelijk New York, New York (1977) en Goodfellas (1990).

23:00
Einde

Meer informatie vind je op www.theroxytheatre.be
Inschrijven kan via info@theroxytheatre.be

De hele studiedag volgen (van 14:00 tot 23:00) kan voor €20,00. In die prijs zitten broodjes inbegrepen. Filmstudenten betalen €10,00.

Wil je alleen het avondprogramma bijwonen (19:00 tot 23:00) dan kan dat voor €10,00 (of €6,00 als je student bent).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.