10 21 okt. '23

Steun vriendenfonds van Cinemaximiliaan

271413d65f1c62284efad65cc24d67a7 cinemaximiliaan kfda 2018 ctimothy lawrence rhok 3
Nieuws 17 dec. 2018

Cinemaximiliaan, het cinemaproject voor nieuwkomers en asielzoekers, heeft nu een Fonds “Vrienden van Cinemaximiliaan” ter ondersteuning van zijn projecten.

Op de 45ste editie van Film Fest Gent waren de in de Vooruit vertoonde ‘Cinemaximiliaan Shorts’ een gewaardeerd en origineel programmaonderdeel. Nadat eerder, naar aanleiding van de vertoning van ‘Insyriated’, een vrijwillige bijdrage werd gevraagd aan de bezoekers van Film Fest Gent was dit jaar het resultaat te zien van die actie. Uit een reeks van zeven kortfilms werden er vijf geselecteerd. Enkele ervan waren het resultaat van een workshop onder leiding van de Hongaarse grootmeester Bela Tarr.

Met de zeven gedraaide kortfilms werden en worden inmiddels in asielcentra wekelijks filmvertoningen en ontmoetingen georganiseerd. Maandelijks komt een pop-up cinema bij mensen thuis. In bioscopen en culturele centra worden filmprogramma’s vertoond, gevolgd door een debat. Het filmconcert “Egged on by Music” werd acht keer opgevoerd. Meer dan 15 stagiaires en 150 vrijwilligers hielpen bij het realiseren van deze projecten.

In het Maximiliaanhuis vinden ontmoetingen plaats, worden gesprekken gevoerd, krijgen mensen onderdak en vinden nieuwkomers door oriëntatie in vrijwilligerswerk of stagetrajecten met Cinemaximiliaan hun weg naar hogere studies of naar werk.

Om een en ander blijvend te maken hebben twee filantropen het initiatief genomen om het Fonds “Vrienden van Cinemaximiliaan” op te richten. Dat Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Financiële steun is vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar en helpt bij de uitbouw van nieuwe projecten.

Via deze link kan je een donatie overmaken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.