09 20 okt. '24

Stel je kandidaat voor onze Explore Zone jongerenjury!

IMG 8246 druk c Michiel Devijver
Nieuws 21 jul. 2022
Scherpzinnige filmliefhebber tussen 18 en 26? Ook dit jaar selecteert Film Fest Gent vijf kritische jongeren om als jury haar oordeel te vellen over de films uit de jongerenselectie, te herkennen aan de tag Explore Zone. Als lid van de jongerenjury ben je samen met StuBru-reporter Sander Vandenhende van 11 tot 22 oktober 2022 eregast van de 49ste editie van FFG! Tijdens deze editie mag jij mee op zoek gaan naar de winnaar van de Explore Award.
IMG 9076

Voel je je geroepen? Ben jij ...

  • tussen de 18 en 26 jaar?
  • klaar om je mening over film los te laten op de wereld en op StuBru?
  • bereid - indien nodig - om enkele colleges over te slaan om naar de film te gaan?
  • enthousiast om je tien dagen lang te laten begeesteren door internationale topfilms?


Zo verloopt de selectie:

  • Stel je kandidaat door een mailtje te sturen naar explorezone@filmfestival.be. Dit kan tot 31 augustus!
  • Enkele dagen na je inschrijving ontvang je een code om via het online platform Sooner een film te bekijken. Je hebt de keuze tussen The Worst Person in the World (Joachim Trier, 2021) of Climax (Gaspar Noé, 2018). Je krijgt twee weken de tijd om een recensie in te zenden over een van deze films. De vorm kies je zelf: geschreven tekst, podcast, video, vlog,... Laat je creativiteit de vrije loop!
  • De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. In de week van 12 september 2022 ontvang je een mail of je al dan niet wordt uitgenodigd voor een volgend gesprek, waarna de jury finaal zal worden samengesteld.

Stel je nu kandidaat voor onze Explore Zone jongerenjury en deel straks samen met StuBru mee de prijzen uit op FFG2022!

In samenwerking met

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?