10 21 okt. '23

Start voorverkoop van openingsfilm 'D'Ardennen'

P19tkh4h7r1oie1vsvvtfuv7kt01
26 aug. 2015

De 42e editie van Film Fest Gent opent op dinsdag 13 oktober met 'D’Ardennen'. Regisseur Robin Pront en hoofdrolspelers Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens zullen de film in hoogst eigen persoon inleiden! Bestel nu je tickets voor de publieke voorstelling in Vooruit!

Drie jaar lang kon Robin Pront niet buiten komen zonder dat iemand uit zijn omgeving vroeg hoe het zat met zijn film. Nadat hij al hoge ogen gooide met de kortfilms ‘Plan B’ en ‘Injury Time’ strikte Pront in 2012 de regie van ‘D'Ardennen’, zijn eerste, fel geanticipeerde langspeler. Het resultaat is een verrassende, broeierige misdaadfilm met een scheut humor en een indrukwekkende Vlaamse ensemblecast. 'D'Ardennen zal in wereldpremière gaan op het prestigieuse filmfestival van Toronto voor hij de 42e editie van Film Fest Gent opent.

‘D’Ardennen’ gaat over twee aan lager wal geraakte broers, en werd – in tegenstelling tot wat de titel suggereert – grotendeels ingeblikt in de barre winterkou in en rond Antwerpen. Kevin Janssens (met vetkuif en een resem littekens in het gezicht) vervangt Schoenaerts in de rol van Kenneth, een ongeleid projectiel, die na een mislukte homejacking achter tralies belandt. Zijn jongere broer Dave (Jeroen Perceval) kon eraan ontsnappen en werkt sindsdien in een carwash. Wanneer Kenneth weer vrijkomt, probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen maar vooral zijn ex-vriendin Sylvie (een labiele Veerle Baetens) terug te winnen. Alleen weet hij niet dat zijn broer ondertussen met haar is gaan lopen.

In zijn bejubelde kortfilms – ruwe, Antwerpse misdaadcinema in de stijl van ‘Trainspotting’ en ‘Snatch’ - etaleerde de 26-jarige Pront al een geheel eigen visuele stijl, maar met ‘D’Ardennen’ serveert hij iets wat we in het Vlaamse bioscooplandschap nog maar zelden hebben mogen aanschouwen. “Deze donkere thriller is onversneden Flemish noir, niet geschikt voor toeschouwers die niet tegen een bloederig stootje kunnen maar warm aanbevolen voor iedereen die een rasecht filmer aan het werk wil zien”, zo vatte artistiek directeur Film Fest Gent Patrick Duynslaegher de film al beloftevol samen. (A.I.)

Openingsfilm 'D'Ardennen' van Robin Pront
Dinsdag 13 oktober 2015 om 21:00 in Vooruit
in aanwezigheid van
Robin Pront, Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens
Bestel hier je tickets

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.