09 20 okt. '24

Stanley Kubricktentoonstelling sluit af met meer dan 32.000 bezoekers

08 jan. 2007
Het Filmfestival Gent en de provincie Oost-Vlaanderen melden met trots dat de Stanley Kubricktentoonstelling in het Gentse Caermersklooster in totaal maar liefst 32.054 filmliefhebbers heeft gelokt. De tentoonstelling liep van 5 oktober 2006 tot en met 7 januari 2007 en was zowel nationaal als internationaal een voltreffer. Naast een brede mediabelangstelling trok de tentoonstelling ook heel wat toeristen uit Nederland, Frankrijk en Duitsland aan.
Het laatste weekend was de tentoonstelling bijzonder succesvol. Zondag 7 januari kochten niet minder dan 1.557 bezoekers een kaartje, dat is een pak hoger dan het gemiddelde van 396 bezoekers per dag. Op bepaalde momenten lag de opkomst zelfs zo hoog dat het Caermersklooster de toegang moest weigeren. Het grote succes van de Stanley Kubricktentoonstelling is zowel voor het Filmfestival Gent als de provincie Oost-Vlaanderen een opsteker. Het festival en de provincie namen immers een groot risico door de prestigieuze expo naar Gent te halen, dit na wereldsteden als Frankfurt, Berlijn en Melbourne. "Maar dankzij de goede voorbereiding kon de tentoonstelling reeds van bij de opening rekenen op een zeer grote belangstelling en dit zowel regionaal, nationaal als internationaal", aldus gedelegeerd bestuurder Jacques Dubrulle. "Het gastenboek omvat zeer veel felicitaties aan zowel de initiatiefnemers, de familie Kubrick als aan het Deutsches Filmmuseum. Het festival plant dan ook in de toekomst nog samen te werken met dit museum". Het succes van de tentoonstelling betekent voor het Filmfestival Gent alvast een extra motivatie om in de toekomst nog gelijkaardige tentoonstellingsprojecten op te zetten in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen. De volgende stad waar de tentoonstelling te zien zal zijn is Rome en dit van oktober 2007 tot januari 2008.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?