09 20 okt. '24

Speciale eye candy op afterparty 'Behind the Candelabra'

P1875qcdk11h4s20umgr1cq0sof1
18 okt. 2013
Vanavond wordt het filmfestival afgesloten met 'Behind the Candelabra', de officiële slotfilm van Film Fest Gent. Morgen staan weliswaar nog enkele films op het programma maar vanavond wordt het slot al stevig gevierd met een Liberace-feestje in de Marty's Bar. De receptie zal worden opgeleukt door dansers en danseressen van Mademoiselle, uiteraard volledig in het thema van onze slotfilm. Tickets

Elton John en Lady Gaga mogen op het podium dan wel de meest opzichtige creaties hebben gedragen, ze keken hun kunstjes af van Liberace: de flamboyante ster die Las Vegas in de jaren 70 op zijn kop zette met zijn virtuoze pianospel, charisma en extravagante levensstijl. In 'Behind the Candelabra' gunt regisseur Steven Soderbergh - de maker van 'Sex, Lies and Videotape', 'Traffic', 'Ocean's Eleven' en ander fraais - ons een glimp van het leven achter die façade. Een onherkenbare Michael Douglas schittert - zelfs letterlijk - als de compleet uit glitter en mascara opgetrokken showpianist en Matt Damon is al even subliem als diens véél jongere minnaar, chauffeur en bodyguard Scott Thorson. Hoewel Liberace tot aan zijn dood volhield dat hij hetero was, had hij vijf jaar lang een geheime relatie met Thorson, op wiens memoires Soderbergh zich voor deze biopic baseerde. Liberace - Lee voor de vrienden - wond zijn jonge 'prins' met zoveel schwung om zijn vingers dat hij hem kon overtuigen zich bij een plastisch chirurg te laten ombouwen tot zijn evenbeeld. Het leverde Thorson een verslaving aan coke en pijnstillers op - nu zit hij in de cel wegens fraude -, én er volgde een bitter gevecht met advocaten. Dat Damon in werkelijkheid veel ouder is dan zijn personage, doet geen afbreuk aan de fenomenale manier waarop hij en Douglas in hun personage verdwijnen. De Hollywoodsterren zijn in topvorm, en mede dankzij Soderbergh's virtuoze stijl resulteert dat in een dolkomische en aandoenlijke blik 'achter de kandelaar van de kitschkoning'.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?