11 22 okt. '22

Spandau Ballet komt naar Gent!

24 sep. 2014

Spandau Ballet brengt op donderdag 23 oktober een live set bij documentaire 'Soul Boys of the Western World' in Vooruit, naar aanleding van de première van de docu "Soul Boys of the Western World" tijdens Film Fest Gent. THAT MUCH IS TRUE! Speciale aanbieding: tweederangstickets voor 23/10 kosten nu maar 25 euro! Bestel je tickets hier! Klik hier om je ticket te boeken

Legendarische band Spandau Ballet (bekend van hits als ‘True’, ‘Gold’, ‘Trough the Barricades’ en nog vele andere) komt met een drama documentaire en exclusieve live set naar Vooruit tijdens Film Fest Gent. Na de vertoning van de docu ‘Soul Boys of the Western World’ neemt Spandau Ballet de scène van de Theaterzaal over voor hun eerste show ooit in Gent. Ze hebben net drie nieuwe songs met legendarische producer Trevor Horn opgenomen, die op hun nieuwe compilatiealbum ‘The Story, the Very Best of Spandau Ballet’ zullen verschijnen.

'SOUL BOYS OF THE WESTERN WORLD'
Spandau Ballet verkocht meer dan 25 miljoen platen, haalde ontelbare keren platina en scoorde 23 hitsingles. In 2009 kwam de groep, na enkele strubbelingen in de jaren 90, opnieuw samen voor een uitverkochte comebacktournee en nu maken de vijf vrienden hun eerste uitstap in de filmwereld. Maar ‘Soul Boys of the Western World’ is veel meer dan een portret van een van de meest iconische bands van zijn tijd. Het is een reis door de jaren 80, een sociaal-cultureel maar ook politiek document van een decennium. Muziek en mode, maar ook economische recessie en stakingen. En temidden van dat alles, Spandau Ballet, of het verhaal van vijf jongens die het geluid van de jaren 80 mee zouden gaan bepalen. Regisseur George Hencken was jarenlang de producent van documentairemaker Julien Temple en maakt met ‘Soul Boys’ een onofficieel vervolg op diens punkrelaas ‘The Filth and The Fury’. Eighties nostalgici (en zijn we dat niet allemaal een heel klein beetje?) zullen hier hun hart aan ophalen. (S.D.W.)

Klik hier om je ticket te boeken

www.spandauballet.com

www.spandauballetthemovie.com

www.youtube.com/user/OfficialSpandau

https://www.facebook.com/spandauballet

https://twitter.com/SpandauBallet

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.