09 20 okt. '24

Spaanse steractrice brengt bossa nova in Vooruit

06 jun. 2005
Op donderdag 13 oktober geeft Victoria Abril, de Spaanse steractrice uit onder meer Atamé en Kika, een uniek concert in Kunstencentrum Vooruit.
In de Theaterzaal van de Vooruit brengt Abril traditionele Zuid-Amerikaanse dansnummers uit Putcheros do Brasil, haar debuutalbum met 10 Braziliaanse klassiekers die ze omschrijft als de soundtrack van haar jonge jaren. Producer van Putcheros do Brasil is Javier Limon, bekend van onder meer Pacio Lucia. Victoria Abril wordt beschouwd als één van Spanje's belangrijkste en grootste actrices. Sinds haar debuut in de jaren '70 heeft ze in meer dan 60 films gespeeld. Ze staat bekend als de fetisjactrice van Madrileens regisseur Pedro Almodovar en speelde mee in zijn films Tacones Lejanos, Atamé, La Ley del Deseo en Kika. Naar eigen zeggen heeft Victoria Abril moeten vechten tegen het vooroordeel 'actrice gaat zingen', maar is ze heel gelukkig met het resultaat. Over haar zijstap naar de muziek is Abril klaar en duidelijk. Ze is alleszins niet van plan van muziek haar voornaamste bezigheid te maken. 'Ofwel wordt het grandioos, ofwel niet'. De organisatoren van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent en Kunstencentrum Vooruit mikken alvast op het eerste. Voor beide partijen is dit unieke concert een goed voorbeeld van de geslaagde samenwerking. De voorverkoop is gestart op 7 juni. Voor tickets ga je naar www.vooruit.be of het Bespreekbureau van Vooruit. Tickets kosten € 22 in voorverkoop, € 25 aan de kassa. Vanaf 1/10 kan je ook terecht aan de festivalkassa's in Fnac of op www.filmfestival.be (via click-through op de evenementenpagina). Vanaf 12/10 zijn er ook tickets te koop aan de festivalkassa's. Bespreekbureau Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent T. 09 267 28 28 F. 09 267 28 38 E. tickets@vooruit.be Open di t/m vr 11:30 -19:00 / za 15:00 - 18:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?