10 21 okt. '23

'Sons of No One' wint ACE Image Factory & The Fridge Publieksprijs voor Beste Belgische Kortfilm

P1bsictfjm1gvv1gv418bn1lisf5n1
Nieuws 16 okt. 2017

Regisseur Hans Vannetelbosch ontving gisteren de ACE Image Factory & The Fridge Publieksprijs voor zijn kortfilm 'Sons of No One'. Hij werd op de voet gevolgd door Heleen Declercq met haar fillm 'Girlhood' en 'Poor Kids' van Michiel Dhont.

Een overvolle zaal mocht gisteren meebeslissen over de publieksprijs in de Competition voor Belgian Student Shorts. Alle studenten uit erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen konden deelnemen. Uitendelijk werden 'A Gis' (Thiago Carvalhaes), 'Ada, tous les samedis' (Camille Vigny), 'Croisé' (Elke Vanoost), 'Girlhood' (Heleen Declercq), 'Jane Dog' (Koen Blauwblomme), 'Kutdag' (Vincent Das), 'Mixed Materials' (Anna Van Riel), 'Poor Kids' (Michiel Dhont), 'Serenitas' (Jef Dehouse) en 'Sons of No One' (Hans Vannetelbosch) geselecteerd.

De ACE Image Factory & The Fridge Publieksprijs voor Beste Belgische Kortfilm ging uiteindelijk naar 'Sons of No One' van Hans Vannetelbosch. In een gesloten instelling voor jongeren probeert opvoedster Eva te vechten voor wat zij gelooft juist te zijn. Na een verdacht incident tussen een bewaker en één van de jongens begint ze de bewakers kant van het verhaal in vraag te stellen.

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar 'Girlhood' van Heleen Declercq en 'Poor Kids' van Michiel Dhont. Op donderdag 19 oktober beloont een professionele jury, bestaande uit Nicolas Gilson (journalist), Jules Debrock (producer), Imge Özbilge (regisseur), Pieter-Jan De Pue (regisseur), Frederik Sioen (muzikant) en Salomé Richard (actrice), de beste inzending met de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm ter waarde van €2.000.

De Belgian Student Shorts zijn nog te zien op donderdag 19 oktober om 19u30 in Sphinx Cinema. Vrijdag 20 oktober wordt voor de slotfilm 'Charlie en Hannah gaan uit' de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm uitgereikt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.