10 21 okt. '23

Soirée Ciné met 'Une Nouvelle Amie'

P193303t3g1rq91envamnk9hfcc2
30 sep. 2014

Soirée Ciné biedt een gezellige filmavond aan, waarbij je kan genieten van de film 'Une Nouvelle Amie' in bijzijn van de regisseur François Ozon en vervolgens een glaasje bubbels kan nuttigen in de viptent.

Met zestien langspeelfilms in ongeveer even veel jaar tijd, is François Ozon een van de meest productieve Franse regisseurs van zijn generatie, en bovendien een graag geziene gast op Film Fest Gent. Hoewel zijn oeuvre erg veelzijdig is, qua toon én qua genre (hij wisselt fijnzinnige psychologische drama’s af met luchtige, vaudeville- achtige komedies, maar ook introspectieve drama’s en kostuumfilms) zijn er toch een aantal terugkerende stokpaardjes.

'Une Nouvelle Amie’, naar een roman van de Britse schrijfster Ruth Rendell, haalt de Franse rasfilmer voor het eerst de bekende Franse acteur Romain Duris (‘L’Auberge Espagnol’) voor zijn camera. Alles draait rond Claire (een rol voor Franse rijzende ster Anaïs Demoustier), een jonge vrouw die in een depressie raakt wanneer haar beste vriendin overlijdt. Ze vindt haar levenslust echter terug wanneer ze een verrassend geheim ontdekt over David (Duris), de echtgenoot van haar overleden vriendin. Ze komt namelijk te weten dat hij zich graag verkleedt als vrouw - compleet met make- up, blonde pruiken, lingerie en onthaarde benen.

François Ozon zal zelf ook aanwezig zijn op de filmavond. Na de voorstelling is er een uurtje 'open bar', waarbij je kan nagenieten met een drankje.

Soirée Ciné
Zaterdag 18 oktober om 19:30
in Kinepolis 2
Koop nu je tickets hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.