10 21 okt. '23

'Sleeping Giant' wint de Explore Award 2015

P1a22tqh4o8q21cri1gv6i0g14782
20 okt. 2015

De Explore Zone is het jongerenparcours van Film Fest Gent. De vijfkoppige jongeren jury, begeleid door Gilles De Schryver heeft op dinsdag 20 oktober de Explore Award uitgereikt aan 'Sleeping Giant' van Andrew Cividino. De prijs is goed voor een grote publiciteitscampagne voor de film op Studio Brussel, in Knack en in De Morgen. Daarnaast gingen twee special mentions naar 'Ixcanul' van Jayro Bustamante en naar 'Louder Than Bombs' van Joachim Trier.

Motivatie jury: "De zeer jonge cast draagt het verhaal met een verbluffend naturel, zodat we samen met hen weer dat zoekende wezen werden uit onze eigen puberteit. Het is een film waarin impliciteit en subtiliteit zegevieren; een film waarin relaties onder de oppervlakte botsen als tektonische platen maar enkel rimpelingen creëren aan de oppervlakte. We feliciteren de debuterende regisseur Andrew Cividino met zijn prachtige 'Sleeping Giant' en geven de film graag de Explore Award 2015."

Op het jongste filmfestival van Cannes was 'Sleeping Giant' dé revelatie in de Semaine de la Critique (de sectie voorbehouden aan eerste en tweede films). Het speelfilmdebuut van Andrew Cividino is een even gevoelige als genuanceerde kroniek van de adolescentie, een periode van ontdekking en verlies van illusies.

De special mention ging naar 'Ixcanul' voor de bijzondere en gevoelige manier waarop de film de kijker onderdompelt in de Guatemalteekse cultuur. 'Louder Than Bombs' verdiende een speciale vermelding voor de bijzondere soundtrack en de regie.

De Explore Zone Jury bestond dit jaar uit Charlotte Lara De Cort, Louise Willocx, Shauni De Gussem, Vincent van den Ouden en Lenny Rosbach en werd begeleid door acteur en producent Gilles De Schryver. Meer info over de Explore Zone Jury vind je hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.