10 21 okt. '23

Sioen en ARTBEAT. tijdens Gent Festival van Vlaanderen

14 sep. 2016

Muzikaal warmdraaien voor Film Fest Gent en de World Soundtrack Awards doe je op het Gent Festival van Vlaanderen, van 17 september tot 1 oktober op verschillende locaties in de binnenstad. De 59e editie biedt meer dan 180 concerten, waaruit wij je er graag twee presenteren als tips.

Sioen

Op en top Gents, maar met een Afrikaans tintje. Gent Festival van Vlaanderen vroeg aan Sioen, voor twee jaar hun artist in residence, aan de slag te gaan met ‘Graceland’, de meest succesvolle maar ook meest opmerkelijke plaat van Paul Simon. Op donderdag 22 september speelt Sioen om 20u30 in de Capitole Gent enkele legendarische hits als ‘Homeless’, ‘The Boy in the Bubble’ en ‘Diamonds on the Soles of her Shoes’. Speciaal voor het festival kiest Sioen ervoor om, net zoals Paul Simon, met Zuid-Afrikaanse zangers samen te werken. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

ARTBEAT.

Waar Film Fest Gent met het festivalprogramma graag filmgenre-hokjes doorbreekt, doet het nieuwe nightlife concept ARTBEAT. muzikaal op 1 oktober iets soortgelijks: geen klassieke concertzaal, maar wel de Eskimofabriek, een industrieel pand aan de rand van Gent, wordt de uitvalsbasis voor een weelderige fusie van muziekstijlen (een mix tussen classic, techno, R&B en jazz)! Met muziek door o.a. het Bert Joris - Nicola Andrioli Quartet, J. Bernardt (Balthazar) en DJ Arne Sierens. Op ARTBEAT. is er ook aandacht voor kunst door Stefaan De Croock STROOK & Stien Bekaert.

ARTBEAT. vindt plaats op 1 oktober in de Eskimofabriek in Gent. Deuren gaan open vanaf 19u30 en tickets zijn hier verkrijgbaar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.