09 20 okt. '24

Shore Scripts steunt nieuw schrijftalent. Stuur je script in!

P1ak0ivl4qrb418fi19d6euc9tt1
30 mei 2016
Shore Scripts zoekt steeds naar schrijftalent van over heel de wereld. De beste scripts spelen ze door aan producers, productiehuizen en agenten die de middelen hebben om de scripts op film te krijgen. Schore Scripts heeft de wereldwijd meest gerespecteerde jury van alle scenarioschrijven-wedstrijden. In de jury zitten onder andere 19 Oscar & BAFTA winnaars, 88 productiehuizen en 10 agents. Schrijvers die deelnamen aan Shore Scripts hebben representatie, opties, verkopen en productie van hun scripts bereikt, dit direct dankzij hun deelname aan de Shore Script competities. Lees verder om meer te weten over de wedstrijden waar je jouw script kan indienen.

TV Categorie
Waarom meedoen?
> Contacten
11 van de meest succesvolle filmmakers in de TV-wereld zullen de top inzendingen beoordelen. Het gaat om schrijvers, regisseurs en producers die betrokken waren bij de beste series in de recente geschiedenis: 'The Sopranos', 'The Walking Dead', 'Doctor Who', 'Sherlock', 'House', 'Wallander', 'Stargate', 'Hannibal', om er maar een paar op te noemen.
Daarnaast zullen de beste pilots gelezen worden door Shore Scripts' uitgebreide netwerk van productiehuizen en agents. Als jouw verhaal er bovenuit steekt, dan zal het in handen vallen van de juiste mensen.

> Prijzen
De 3 winnaars ontvangen geld en prijzen. £500 is de top cashprijs voor de eerste winnaar.


Feature Categorie

Waarom meedoen?
> Helpt scripts mee te verwezenlijken
Shore Scripts heeft een jury van het grootste kaliber in de hele wereld. De winnende feature scripts zullen gelezen worden door 32 van de Oscar, Bafta, Emmy, Golden Globe & Cannes winnaars in de jury.
The top scripts zullen opgestuurd worden naar een uitgebreid netwerk van productiehuizen en agents van over de hele wereld. Schrijvers die deelnamen aan Shore Scripts hebben representatie, opties, verkopen en productie van hun scripts bereikt. Kijk maar naar de Oscar winnende Alumni.

> Prijzen
Shore Scripts geeft meer dan £5000 in cash en prijzen aan 5 winnaars.


Short submission

Waarom meedoen?
> Word gezien
De winnende scripts zullen gelezen worden door een jurypanel met een indrukwekkende ervaring in het maken van kortfilms. De top kortfilm scripts zullen opgestuurd worden naar de relevante productiehuizen, producers en agenten. Met hun uitgebreide netwerk zorgt Shore Scripts ervoor dat je werk in de juiste handen terecht komt.

> Prijzen
3 winnaars zullen cash en prijzen ontvangen. £500 is de topprijs voor de 1e plaats.


Waarom Shore Scripts?
> Prestige
Dankzij Shore Scripts' affiliatie met een groot aantal gerenommeerde juryleden en productiehuizen, om nog maar te zwijgen van de succesverhalen, is Shore Scripts een klinkende naam in de film- en tv-industrie. Hoog eindigen in deze competities zal deuren open en ervoor zorgen dat je werk gelezen wordt.

Inzenden kan tot 31 augustus.
Alle informatie vind je hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?