09 20 okt. '24

'She Said' sluit 49ste editie Film Fest Gent af

She said
Nieuws 06 okt. 2022
We maken met veel trots de slotfilm voor Film Fest Gent 2022 bekend: She Said van Maria Schrader sluit Film Fest Gent 2022 af. De film is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende New York Times-onderzoek van Jodi Kantor, Megan Twohey en Rebecca Corbett en de New York Times-bestseller She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement. De officiële slotfilm op 21 oktober wordt voorafgegaan door een slotceremonie met de bekendmaking van de winnaars van de Grand Prix voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Soundtrack of Sound Design.
She said 2

Koop tickets voor 'She Said'

She Said is gebaseerd op de New York Times-bestseller She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement, over het onderzoek naar Harvey Weinstein en de #metoo-beweging.

She Said, de slotfilm van het 49ste Film Fest Gent, is de eerste Engelstalige film van actrice en regisseur Maria Schrader (Unorthodox) en haar tweede selectie voor Film Fest Gent, na I Am Your Man van vorig jaar.

Synopsis

Het onderzoeksdrama, met tweevoudig Academy Award-genomineerde Carey Mulligan (Promising Young Woman) en Zoe Kazan (The Plot Against America, The Big Sick) in de hoofdrollen, beschrijft de queeste van New York Times-verslaggevers Megan Twohey en Jodi Kantor, die samen een van de belangrijkste verhalen van een generatie naar buiten brachten - een verhaal dat tientallen jaren stilte rond het seksueel geweld in Hollywood doorbrak, de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderde en het misbruik en seksueel wangedrag van filmmagnaat Harvey Weinstein blootlegde. She Said volgt de verslaggevers en redacteurs die onophoudelijk zochten naar de waarheid en belicht de moed van de slachtoffers en getuigen die zich meldden om een serieverkrachter te stoppen. Hun inzet en vastberadenheid heeft een internationaal gesprek geïnitieerd, de #MeToo-beweging in gang gezet en heeft ervoor gezorgd dat het systeem dat hem in staat stelde zijn daden te plegen onder de loep wordt genomen.

Naast Carey Mulligan en Zoe Kazan bestaat de cast uit de Oscargenomineerde Patricia Clarkson (Shutter Island, Pieces of April), Emmywinnaar Andre Braugher (Homicide: Life on the Street, Thief) en Tonywinnaar Jennifer Ehle (Zero Dark Thirty, Pride and Prejudice), die worden vergezeld door de Academy Award-genomineerde Samantha Morton (Minority Report, In America). Het scenario is geschreven door Rebecca Lenkiewicz, scenarist van de Oscarwinnende film Ida. Meervoudig World Soundtrack Award-winnaar Nicholas Britell verzorgde de score voor de film. Britell is genomineerd voor de Television Composer of the Year 2022 Award bij de World Soundtrack Awards, de jaarlijkse filmmuziekprijzen van Film Fest Gent.

She Said wordt geproduceerd door Academy Award-winnaars Dede Gardner en Jeremy Kleiner voor Plan B Entertainment. De executive producers zijn Oscarwinnaar Brad Pitt en Lila Yacoub en de Oscargenomineerde Megan Ellison en Sue Naegle voor Annapurna Pictures. Universal Pictures presenteert een Annapurna- & Plan B-productie.

She Said wordt op 23 november in België uitgebracht door Universal Pictures.

Bekijk de trailer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?