11 22 okt. '22

Serial Day: Tabula Rasa

P1bsnm318vafa1v5215av1cu76t81
Nieuws 18 okt. 2017

Bij Film Fest Gent staan niet alleen films in de kijker, soms pikken we ook een serietje mee. Zo kan je op 18 oktober 'Tabula Rasa' bekijken op het festival. Op de 44e editie staat ook Serial Day dan helemaal in het teken van topper 'Tabula Rasa'.

"Voor liefhebbers van psychologische thrillers met een huiveringwekkend kantje en boordevol filmcitaten wordt het smullen", aldus artistiek directeur Patrick Duynslaegher over 'Tabula Rasa', de nieuwe Vlaamse prestigeserie die op het Parijse televisiefestival Séries Mania al een beloftevolle internationale carrière aftrapte. De negendelige Eén-reeks gaat over Mie (Veerle Baetens, die ook meeschreef aan het scenario), een vrouw die kampt met geheugenverlies en hallucinaties. In de psychiatrische instelling waar ze vastzit, krijgt ze van inspecteur Wolkers te horen dat ze de sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak en diep in het labyrint van haar geheugen zal moeten tasten om die op te lossen. Malin-Sarah Gozin ('Clan') is het brein achter de bovennatuurlijke thrillerreeks, de tandem Kaat Beels ('Beau Séjour') en Jonas Govaerts ('Welp') regisseert. En dat belooft een visueel stijlvolle mix van horror en whodunit.

Op 19 oktober is er ook de Serial Day met een vertoning van de pilootaflevering van 'Tabula Rasa' en een gesprek met de makers van deze nieuwe Vlaamse fictiereeks, gevolgd door verschillende panelgesprekken over de toekomst van televisie en digital storytelling.

Meteen na de vertoning van 'Tabula Rasa' volgt een een panelgesprek met de makers van 'Tabula Rasa'. Te gast zijn onder meer Malin-Sarah Gozin (showrunner) en scenaristen Christophe Dirickx en Veerle Baetens (die ook de hoofdrol speelt), regisseurs Kaat Beels en Jonas Govaerts en monteur Bert Jacobs. Het gesprek wordt gemodereerd door Michel Sabbe.

Na de lunchpauze volgt een panelgesprek over de toekomst van de ontwikkeling van televisiereeksen met onder andere Wim Janssen (één), Malin-Sarah Gozin (showrunner 'Tabula Rasa'), Sylvie Coquart-Morel (RTBF), Eilon Ratzkovsky (TorinoFilmLab's SeriesLab), Hans Christian Storrøsten (scenarist 'Monster') en Eszter Angyalosy (Development Editor HBO Europe); gemodereerd door Michel Sabbe, in samenwerking met de VRT, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Creative Europe Media Desk Vlaanderen en de Scenaristengilde. Lees hier meer over de sprekers van het panelgesprek.

Hierna komen nog een aantal sprekers aan bod in verband met digital storytelling. Culture Club (Canvas/Radio 1) en Film Fest Gent sloegen de handen in elkaar om de opkomst van digital storytelling te onderzoeken. Sinds de komst van sociale media regisseren we ons eigen leven in foto's en filmpjes. Culture Club draait de rollen om en daagt filmmakers uit om aan de slag te gaan met de (beperkte) middelen van Instagram. Hoe halen die meer uit het medium? Waar liggen de opportuniteiten, wat zijn de beperkingen? Het resultaat wordt voorgesteld en toegelicht door de makers, waaronder regisseurs Sahim Omar Kalifa ('Zagros') en Lenny Van Wesemael ('Café Derby').

18 oktober: 'Tabula Rasa'
19 oktober: Serial Day

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.