09 20 okt. '24

Serial Day

P1auur7b9fqldg1g1pr4ldlbi31
Nieuws 13 okt. 2016
Maak kennis met de volgende Belgische (!) televisieseries die je zal willen binge-watchen tijdens de Serial Day op vrijdag 14 oktober.

We starten om 10 uur met de pilootaflevering van de series ‘Beau Séjour’, 'Ennemi Public' en 'La Trêve'. Deze drie nieuwe Belgische televisieseries haalden op Séries Mania 2016 heel wat prijzen binnen en inspireerden Variety tot de term 'Belgian Noir'. In de namiddag verwelkomen we de scenaristen voor een panelgesprek over die term. Bert Van Dael & Sanne Nuyens van 'Beau Séjour', Matthieu Frances & Christopher Yates van 'Ennemi Public' en Benjamin d'Aoust & Stéphane Bergmans van 'La Trêve' gaan in gesprek met moderator Michel Sabbe van de Scenaristengilde.
Om de dag over kwalitatieve televisieseries af te sluiten komt de gerenommeerde script consultant en story editor Tatjana Andersson langs, die tijdens haar masterclass over ‘Tv-shows with no expiration date’ onderzoekt wat de succesformule van langlopende series is. Andersson groeide op in Bosnië en Servië, en woont nu in Stockholm. Ze noemt zichzelf een televisieseriesnerd die haar passie combineert met een academische kennis van Scandinavische literatuur en een hoop ervaring.

Zowel het panelgesprek als de masterclass gaan door in het Engels. Het einde van de dag wordt voorzien om 17 uur. Tickets kosten 10 euro en zijn hier te koop.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?