11 22 okt. '22

Schenk Cinéart een liefdesverklaring aan de cinema

P192hej8ga13pu12qj1fm395u1jq51
23 sep. 2014

In 2015 zal de Belgische onafhankelijke filmverdeler Cinéart zijn 40e verjaardag vieren met een ludieke wedstrijd bestemd voor het jonge publiek.

Cinéart ('Lord of the Rings', 'Drive', 'Pina', 'The Artist', 'Ernest et Célestine', 'Kid', 'La Vie d’Adèle', 'Ida', 'Deux jours, une nuit') organiseert een ludieke wedstrijd waarin je in groep nadenkt en schrijft over auteurscinema!

Ben je tussen 16 en 21 jaar? Verklaar ons jouw liefde voor de cinema in een spot van 20 à 40 seconden, tegen ten laastste 15 november! Het winnende project zal het hele verjaardagsjaar voor de Cinéart films geprojecteerd worden.

Wees origineel! Verdiep je in de filmkunst in al zijn vormen (fantasie of realistisch, poëtisch of komisch) en verras ons met je mooiste scenario. Of het nu animatie, sciencefiction of een poëtische spot is, de bedoeling is om iets origineels te creëren rond cinema. Ter gelegenheid van zijn 40ste verjaardag steekt cinéart zich tevens in een nieuw jasje met als gloednieuwe slogan: “Eyes wide open. Since 1975“. Laat dit alvast een inspiratiebron zijn!

Het winnende scenario wordt gekozen door een jury waarin leden van het Cinéart-team zetelen en zal in samenwerking met een prestigieuze Belgische regisseur gerealiseerd worden.

Aan deze wedstrijd kunnen jongeren deelnemen tussen 16 en 21 jaar die in België wonen. Projecten moeten worden opgestuurd met de post naar Cinéart, ter attentie van Julie Vanderkelen, Haachtsesteenweg 270 te 1030 Brussel, en/of per mail naar wedstrijd40jaar@cineart.be.
De winnaars worden per mail verwittigd vanaf 1ste december.

De prijzen:

1e: de productie van de spot + 12 maanden gratis toegang tot Cinéart-films (te verdelen onder de groepsleden).

2e: 6 maanden gratis toegang tot Cinéart-films + 30 dvd’s (te verdelen onder de groepsleden).

3e: 40 dvd’s La Collection (te verdelen onder de groepsleden).

Bekijk hier het wedstrijdreglement.

Voor inlichtingen kan u terecht bij Laurence Marichal (Communicatie) op het adres laurence@cuistax.net of op 0493/50 51 26.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.