10 21 okt. '23

Ryuichi Sakamoto CD crowdfunding: laatste dagen!

P1als0q3b7lo018o51q1r8es1a6i1
22 jun. 2016

Op 19 oktober 2016 kom de Japanse componist Ryuichi Sakamoto (o.a. 'The Revenant', 'Merry Christmas, Mr. Lawrence') naar Gent om tijdens het World Soundtrack Awards Gala zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst te nemen. Film Fest Gent, World Soundtrack Awards en Brussels Philharmonic slaan de handen ineen om voor deze gelegenheid een uniek album te maken dat focust op Sakamoto's totale oeuvre voor film en tv.

Een ambitieus project, waar we jouw steun voor vragen. Via de crowdfunding campagne 'Bringing Film Music To Your Ears' kan je een bijdrage leveren aan de totstandkoming van het album en daarmee genieten van een groot aantal exclusieve voordelen. Wat dacht je van een gesigneerde CD door Sakamoto zelf? Of een heuse Meet en Greet met de componist? Je hebt nog tot eind juni om hier op in te tekenen. Ga daarom snel naar onze Indiegogo pagina en maak dit unieke album mee mogelijk!

Op Sakamoto's filmische palmares staan onder andere Nagisa Oshima’s 'Merry Christmas, Mr.Lawrence', (met David Bowie), Bernardo Bertolucci's 'The Last Emperor' (1987), (waarin hij ook als acteur aantrad en waarvoor hij een Academy Award won voor Best Original Score), 'The Sheltering Sky' (1990) en 'Little Buddha' (1993). Brian DePalma's 'Snake Eyes' (1998) en 'Femme Fatale' (2002), Pedro Almodovars 'High Heels' (1991), Volker Schlöndorffs 'The Handmaid’s Tale' (1990), Oliver Stone's miniseries 'Wild Palms' (1993) en last but not least de film die Leonardo Dicaprio's langverwachte Oscar opleverde: Alejandro González Iñárritu’s 'The Revenant'. Een bloemlezing uit dit en ander werk zal voor het eerst verzameld worden op het Film Fest Gent album.

World Soundtrack Awards Gala - 19 oktober - Tickets

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.