10 21 okt. '23

Rotterdam bekroont 'Sun Dog'

Ezgif 4 e6aa141e11e1
Nieuws 29 jan. 2020

Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam won ‘Sun Dog’ van Dorian Jespers zowel een Tiger Short Award als de IFFR’s European Short Film Awards nominatie.

Tijdens de jongste editie van Film Fest Gent kreeg ‘Sun Dog’ van Dorian Jespers een eervolle vermelding in de studentenkortfilmcompetitie en de regisseur kreeg later een VAF Wildcard voor fictie.

‘Sun Dog’ gaat over Fedor, een slotenmaker in de Russische stad Moermansk. Hij slentert van klant naar klant maar voelt zich nergens thuis. Steeds opnieuw looft een festivaljury de intrigerende magisch-realistische sfeer van de kortfilm en de eigenzinnige stem van de regisseur.

De jury in Rotterdam roemt op zijn beurt de wijze waarop “deze aanstormende kunstenaar zijn verhaal over een dwalende jongeman aan het eind van de wereld op een visionaire manier benadert. Dit subjectieve werk toont de waanzin die optreedt bij geestdodende arbeid in een harde en meedogenloze omgeving. De unheimliche slotscène waarin twee zonnen in de verte door de wolken breken, is een van de aangrijpendste beelden in de Ammodo Tiger Short Competition”.

Aan de kortfilmcompetitie in Rotterdam namen 21 films deel. Naast ‘Sun Dog’ werden ook nog ‘Apparition’ over de Tunesische onafhankelijkheidsdag in 1956 van Ismaïl Bahri en ‘Communicating Vessels’ over bezeten worden door andermans verhaal van Maïder Fortuné en Annie MacDonell bekroond met een Tiger Award. Aan een Tiger Award is een prijs van 5.000 euro verbonden. Voor Dorian Jespers en zijn ‘Sun Dog’ komt daar een nominatie voor de Europese filmprijs bovenop.

Het Internationaal Filmfestival van Rotterdam loopt nog tot 2 februari 2020.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.